Ανήλικα κορίτσια στην Ινδία πωλούνται ως δούλες για 1 ευρώ


Τη σκληρότητα στο μέγιστο βαθμό γνωρίζουν καθημερινά εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία που εργάζονται ως σκλάβοι σε εργοστάσια, σπίτια και πορνεία και πωλούνται από τους ίδιους τους γονείς για 80 ρουπία - δηλαδή 1 ευρώ.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel, πολλοί γονείς πωλούν τις κόρες τους λόγω φτώχειας σε σωματέμπορους που περιμένουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αρπάζοντας παράλληλα τα ορφανά που βρίσκουν στα ερείπια των ρημαγμένων χωριών.
Υπολογίζεται ότι εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία ζουν ως σύγχρονοι σκλάβοι, δουλεύοντας σε χωράφια, σε οίκους ανοχής, σε εργοστάσια, καθώς και σε ιδιωτικά νοικοκυρια. Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών πωλούνται από τους ίδιους τους γονείς.
Σύμφωνα με μια ινδική απογραφή της κυβέρνησης από το 2001, η χώρα κατοικείται από πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους και τα ανήλικα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών που εργάζονται, αγγίζουν τα 12,6 εκατομμύρια.
Ο πραγματικός αριθμός βέβαια είναι πολύ υψηλότερος αφού πολλά παιδιά δεν δηλώνονται όταν γεννιούνται και πολλοί ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους δούλους.
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τα τρία τέταρτα του συνόλου των οικιακών βοηθών στην Ινδία αποτελούνται από παιδιά, και το 90 τοις εκατό από αυτά είναι κορίτσια.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts