Σεισμός 5.3 στην Fukushima -Το μεγαλύτερο ηφαίστειο στο ηλιακό μας σύστημα έχει αρχίσει να βρυχάτε

Τα πυρηνικά απόβλητα από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Fukushima έχουν πυροδοτήσει το Tamu Massif ένα σούπερ ηφαίστειο περίπου 25% μεγαλύτερο από  τον Όλυμπο στον Άρη και είναι το μεγαλύτερο γνωστό ηφαίστειο στο ηλιακό μας σύστημα.
Το σούπερ ηφαίστειο άρχισε να βρυχάτε ενώ βρίσκεται  χιλιάδες μίλια ανατολικά της Ιαπωνίας. 

Όπως έχει ήδη προβλεφθεί από τους ειδικούς επιστήμονες οι τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων που έχουν διαρρεύσει έσπρωξαν το ηφαίστειο τέρας σε πρόωρη έκρηξη. Αυτό προκάλεσε  τον σεισμό μεγέθους 5.3 ρίχτερ  στην  Φουκουσίμα  χθές .

" Οι επιστήμονες περιμένουν τα δεδομένα αλλά η πρόγνωση είναι ζοφερή,υπάρχουν φόβοι ότι ο συνδυασμός των πτητικών χημικών ουσιών θα ανάψει μια βίαιη έκρηξη. Εάν η εν λόγω έκρηξη συμβεί αυτό θα οδηγήσει σε μια τεράστια υποβρύχια έκρηξη που θα στείλει τοξικά υπολείμματα  προς όλες τις κατευθύνσεις της Γης. Το νέφος θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε γιγαντιαίο ραδιενεργό τσουνάμι από τους σεισμούς και  τεράστιες απώλειες στη θαλάσσια ζωή. Αυτό το καταστροφικό γεγονός θα μπορούσε να τροποποιήσει οριστικά τα οικοσυστήμα και να μολύνει τον ωκεανό.

Η τοξική λάβα έχει ήδη αρχίσει να φούσκώνει και να επιπλέι στην επιφάνεια του ωκεανού.

"Όταν  το ηφαίστειο θα εκραγεί  θα δημιουργήσει επίσης τοξική λάβα και ότι  βρεθεί στο δρόμο της θα στεγνώσει ενώ το δηλητηριώδες αέριο θα φτάσει στην ατμόσφαιρα."
πηγη molwlave
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts