Το πιο άσχημο ζώο στη Γη είναι ένα είδος ψαριού

Μία ομάδα κωμικών από τη Βρετανία που απαρτίζουν την Εταιρεία για τη Διατήρηση Άσχημων Ζώων διοργάνωσε ένα διαγωνισμό σχετικά με το ποιά είναι τα πιο άσχημα ζώα που υπάρχουν στο πλανήτη, τα οποία ταυτόχρονα απειλούνται με εξαφάνιση. Έτσι λοιπόν, το ζώο που αναδείχτηκε πιο άσχημο από κάθε άλλο είναι ένα είδος ψαριού, το τρομακτικό ζελατινώδες ψάρι Psychrolutes marcidus, γνωστό ως «blobfish».

 Το ψάρι, που ζει σε μεγάλα βάθη στους ωκεανούς, κέρδισε ανάμεσα σε ένα μακρύ κατάλογο υποψηφίων που περιλαμβάνει τους πιθήκους με προβοσκίδα, οι οποίοι ονομάζονται έτσι για την τεράστια μύτη τους, και τη χελώνα Carettochelys insculpta που έχει μύτη γουρουνιού.

Το όνομα του νικητή ανακοινώθηκε στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστημών στο Νιουκάστλ της βόρειας Αγγλίας. Σε δηλώσεις του ο βιολόγος και τηλεοπτικός παρουσιαστής Simon Watt, πρόεδρος της Εταιρείας για τη Διατήρηση Άσχημων Ζώων, έχει τη πεποίθηση ότι η καμπάνια θα έλξη το κόσμο όσον αφορά τις απειλές που υφίστανται αυτά τα άσχημα αλλά και αξιοθαύμαστα είδη ζώων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts