Ρωσία: Στρατιωτική εκπαίδευση για Ορθόδοξους ιερείς

Μια ομάδα από ορθόδοξους ιερείς της ρωσικής εκκλησίας πρόκειται να περάσουν από στρατιωτική εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Η διάρκεια της εκπαίδευσης των κληρικών θα είναι ενός μηνός αλλά δεν θα αφορά αποκλειστικά και μόνο ασκήσεις μάχης αλλά θα περιλαμβάνει σχολεία γύρω από την στρατιωτική ιστορία, τακτικές πολέμου, γνώση στρατιωτικών κανονισμών, όπως ειδικά μαθήματα παροχής ψυχολογικής υποστήριξης προς τους στρατευσίμους
Ο αριθμός των στρατιωτικών ιερέων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και σήμερα υπηρετούν σε αυτές περισσότεροι από 80 ιερείς, ενώ η κατάταξη ιερέων έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο ιδιαίτερα κατά την διάρκεια θητείας του νέου άμυνας της χώρας Sergei Shoigu,.
Η εκπαίδευση είναι μέρος ενός γενικότερου προγράμματος επανόρθωσης του θεσμού των στρατιωτικών ιερέων το οποίο χρονολογείται από τον 18ο αιώνα για να σταματήσει όπως ήταν φυσικό με το ξεκίνημα της σοβιετική περιόδου. Το πρόγραμμα όμως επανήλθε το 2009 ύστερα από απόφαση του τότε προέδρου Dmitry Medvedev
Τον περασμένο Μάρτιο μια ομάδα στρατιωτικών ιερέων πραγματοποίησε άλμα από μεταφορικό αεροσκάφος μαζί με ένα κινητό ναό(!) όπου τον εγκατέστησε σε πεδίο άσκησης στην πόλη Ryazan 200 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας.
Όπως είχε ανακοινώσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι ιερείς είχαν πραγματοποιήσει το άμα για την εξύψωση του ηθικού των νέων στρατευσίμων.
πηγή 
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts