Ο βράχος πέρασε ξυστά από την Γη.



Πάτα "LIKE" για να δεις τη συνέχεια αν έχεις κάνει πάτα unlike και μετά like

Ένας αστεροειδής παρόμοιου μεγέθους με εκείνον που τραυματίστηκαν περισσότερα από χίλια άτομα στην Ρωσία τον Φεβρουάριο πέρασε ξυστά από την Γη και δεν εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης.
 Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον βράχο πάνω από τον πλανήτη να ταξιδεύει με ταχύτητα16χμ ανά δευτερόλεπτο. 
 Πιστεύεται ότι ήταν παρόμοιος σε μέγεθος με αυτό που εξερράγη στον ουρανό πάνω από την πόλη του Chelyabinsk, αφήνοντας 1.500 άτομα τραυματίες. Η παρατήρηση αυτή αποκαλύφθηκε από τον Vladimir Lipunovo του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και το Αστρονομικό Ινστιτούτο Sternberg. Αυτός φέρεται να είπε Russia Today ότι ο αστεροειδής «ανακαλύφθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το σταθμό, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη και εννέα ώρες αργότερα πέρασε σε απόσταση11.300 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης». 

 Πιστεύεται ότι ο βράχος θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά αν είχε εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης. Υπάρχουν εκατομμύρια αστεροειδών στο ηλιακό σύστημα. Η ρωσική ομάδα φέρεται να ενημέρωσε το Διεθνής Αστρονομική Ένωση σχετικά με το εύρημα αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. 
 Διαστημικές υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένης και της Nasa παρακολουθούν συνεχώς για τα διαστημικά αντικείμενα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη Γη. Πέρυσι, ένας αστεροειδής μεγάλες όσο μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων πέρασε στο παρελθόν από την Γη σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιόμετρα - η πιο κοντινή απόσταση για ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts