Ξεκινά η έκθεση όπλων Russian Arms Expo-2013

Στο Νίζνι Ταγκίλ ξεκινά η μεγαλύτερη στη Ρωσία και μια από τις πιο εντυπωσιακές εκθέσεις όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού ξηράς στον κόσμο Russian Arms Expo-2013. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί μια σειρά από τα νεώτερα οπλικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά που θεωρούνται μυστικά.
Το κύριο έκθεμα θα είναι το ρωσικό άρμα μάχης «Αρμάτα». Θα το παρουσιάσουν σε μια κλειστή παρουσίαση. Βάσει αυτού του άρματος μάχης σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα βαρύ τεθωρακισμένο όχημα μάχης όπως επίσης και οχήματα μηχανικού για ποικίλους σκοπούς.  
Ο Βίκτορ Μουραχόβσκι, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους και παγκόσμιους εμπειρογνώμονες για τα τεθωρακισμένα οχήματα, επισήμανε ότι στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα πρώτα δείγματα και άλλων πολλά υποσχόμενων οχημάτων: του «Κουργκάνετς-25» και του «Μπούμερανγκ». Στο μέλλον προβλέπεται να αντικαταστήσουν τα οχήματα σοβιετικής κατασκευής.
Στη RAE-2013 αξίζει να δοθεί προσοχή όχι μόνο στα νέα τεχνικά συστήματα, αλλά και στις αλλαγές που έχουν γίνει στην ίδια τη μορφή της έκθεσης, λέει ο Βίκτορ Μουραχόβσκι:
Η RAE-2013 διοργανώνεται από τον όμιλο «Ουραλβαγκονζαβόντ». Αυτό φαίνεται και από το πρόγραμμα της έκθεσης και από την εξωτερική της εμφάνιση. Προσελκύει την προσοχή ο πρακτικός προσανατολισμός αυτής της έκθεσης: ένα πλούσιο πρόγραμμα για επιχειρήσεις, μερικές εκδηλώσεις διεξάγονται με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, εταίρων από τον ΟΣΣΑ.
Ο Μουραχόβσκι επισήμανε ότι στα πλαίσια της έκθεσης για πρώτη φορά θα επιδεχθεί η χρήση ελικοπτέρων της στρατιωτικής αεροπορίας. Ελικόπτερα διαφόρων τύπων αποτελούν σήμερα ένα αναπόσπαστο μέρος του συστήματος οπλισμού των δυνάμεων ξηράς, ενώ ο όμιλος Russian Helicopters ελέγχει ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς. Το μέγεθος της προμήθειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας ξεπερνά τα 100-110 μηχανήματα ετησίως.
Μια από τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης του σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων δειγμάτων όπλων με την χρήση εξοπλισμού άλλων κατασκευαστών.  
Αυτό επιτρέπει να προτείνονται σε μελλοντικούς πελάτες κάποιες προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν ακριβώς τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Στη Ρωσία για τους ξένους πελάτες προτείνεται μια σειρά πυραυλικών συστημάτων πάνω σε ξένα οχήματα (για παράδειγμα το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Pantzer-S1» πάνω σε σασί της ΜΑΝ, το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Tor» πάνω σε ινδικό σασί Tata κ.λ.π.).
Μια παρόμοια συνεργασία διευκολύνει τις εξαγωγές όπλων στη διεθνή αγορά, όπου η Ρωσία και σήμερα κατέχει μια ισχυρή θέση: το 2012 είχαν προμηθευτεί στο εξωτερικό όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός στο ποσό που ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, και τα αποτελέσματα για το 2013, σύμφωνα με τις προγνώσεις, δεν θα είναι χειρότερα.  
Ο συνδυασμός της αναπτυσσόμενης μαζικής παραγωγής όπλων για τις εγχώριες Ένοπλες Δυνάμεις και των αυξανόμενων δυνατοτήτων εξαγωγών, επιτρέπουν με βεβαιότητα να μιλάμε για το μέλλον όπως της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, έτσι και για το μέλλον των ρωσικών στρατιωτικών εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Russian Arms Expo.
πηγή 
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts