Σπάνιες γιγάντιες σαλαμάνδρες που εκτρέφονται σε αιχμαλωσία

















Πάτα "LIKE" για να δεις τη συνέχεια

Φανταστείτε ένα αμφίβιο έως 1,5 μέτρο μήκος που μπορεί να ζυγίζει 36 κιλά και να κόβει κομμάτι από το δάχτυλό σας σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. 
 Η ιαπωνική γιγαντιαία σαλαμάνδρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους της στον κόσμο γεμάτη στίγματα, γλοιώδες και ζωντανό απολίθωμα που έχει αλλάξει ελάχιστα στα εκατομμύρια χρόνια. Όντας νυκτόβια και κυρίως υδρόβια, αυτές οι υπερ-σαλαμάνδρες είναι σπάνιες. 

Παραμονεύουν σε δροσερά ρυάκια στα βουνά και τους λόφους. Αλιεύονται για τρόφη αλλά πλέον προστατεύονται ως εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Το κυνήγι, η ρύπανση και τα φράγματα οδήγησαν το ειδος σε σχεδόν απειλούμενο προς εξαφάνιση αλλά τώρα ένα κέντρο φύσης λέει ότι έχει σημειώσει πρόοδο στην εκτροφή αυτών των γιγάντων. 

 Προκλήσεις αναπαραγωγής Οπως τα πλάσματα που αναπαράγονται με εξωτερική γονιμοποίηση έτσι και η θηλυκή σαλαμάνδρα γεννά εκατοντάδες αυγά που ένα αρσενικό τα γονιμοποιεί και μετά κάνει μάχη με τα άλλα αρσενικά. Το αρσενικό φρουρεί στη συνέχεια τις αυξανόμενες προνύμφες. Αλλα είδη συχνά δεν ευδοκιμούν σε αιχμαλωσία έτσι οι συνθήκες πρέπει να είναι τέλειες.
http://molwlave.blogspot.gr/
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts