Οι πρώτοι άποικοι του Άρη θα τα έχουν όλα...

Σπίτια, θερμοκήπια, ακόμη και μαχαιροπίρουνα ... Σχεδόν όλα τα αναγκαία για τη ζωή πράγματα, οι πρώτοι άποικοι του Άρη θα τα εκτυπώσουν σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή. Για αυτό τον σκοπό θα χρησιμοποιηθούν υλικά, που υπάρχουν στον Κόκκινο Πλανήτη.
Ανακοίνωσε τέτοια σχέδια του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mars Foundation (Inspiration Mars Foundation). Αλήθεια, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να υπερκτιμούνται οι δυνατότητες των εκτυπωτών 3D.
Σχεδιάζουν επίσης να οικοδομήσουν αποικίες στον Άρη μέσα στα πλησιέστερα 10-20 χρόνια, η εταιρεία Mars Van και ο ιδρυτής της εταιρείας Space X (SpaceX, Space Exploration Technologies Corporation) ΄Ελον Μασκ.
Θα βοηθήσουν τους κατοίκους της Γης στην εγκατάστασή τους στον Κόκκινο Πλανήτη οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές.
Ο οργανισμός Mars Foundation προβλέπει με τη βοήθειά τους να εκτυπώσει για τους πρώτους αποίκους σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για την αρειανή τους ζωή, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικιών, καθώς και των επίπλων σπιτιού. Όλα αυτά θα είναι κατασκευασμένα από τρία είδη πλαστικών: πολυαιθυλένιο, πολυεστέρα και εποξική ρητίνη. Για την παραγωγή τους απαιτούνται οξυγόνο και μεθάνιο.
Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού βεβαιώνουν ότι ξέρουν πώς θα πρέπει να παραχθούν τα υλικά αυτά εκτός της Γης. Εκτός από τα πλαστικά, για την «εκτύπωση» θα απαιτηθούν επίσης ίνες γυαλιού και τσιμέντο - θα παραχθούν από την άμμο, που καλύπτει την επιφάνεια του Άρη . Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των αποίκων θα τεθεί σε λειτουργία θερμοκήπιο, και στις πρώτες ύλες για τον εκτυπωτή θα προστεθεί επίσης και το άμυλο πατάτας.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts