Δελφίνια δόλωμα για απειλούμενους καρχαρίες – Σοκαριστικό video με την ανελέητη σφαγή

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλεί video που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει την ανελέητη σφαγή δελφινιών από Περουβιανούς ψαράδες ώστε να χρησιμοποιήσουν το κρέας τους ως δόλωμα για καρχαρίες.

Το video έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας «Mundo Azul», η οποία διενήργησε πολύμηνη μυστική αποστολή σε συνεργασία με την αμερικανική ΜΚΟ «Blue Voice» και τη Βρετανική «Ecostorm agency».

Στο πλαίσιο της αποστολής ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Mundo Azul, Stefan Austermuhle εργάστηκε για 24 ημέρες σε αλιευτικό σκάφος, προκειμένου να αναδείξει την τραγωδία, ασκώντας πίεση για τη λήψη μέτρων. Τη βάναυση πρακτική επιβεβαιώνουν και πολλοί ντόπιοι ψαράδες.

Όπως φαίνεται στο video οι ψαράδες καμακώνουν, σφαγιάζουν και χτυπούν με ρόπαλα τα δελφίνια. Σε μερικές περιπτώσεις τους βγάζουν τα εντόσθια και τα πετσοκόβουν ενώ είναι ακόμα ζωντανά.

Το κρέας τους χρησιμοποιείται ως δόλωμα αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση, αν και αυτό είναι παράνομο.

Πάνω από 15.000 δελφίνια σκοτώνονται ετησίως από τους ψαράδες του Περού, οι οποίοι έχουν οδηγήσει σε αφανισμό και τους καρχαρίες.

Στην περίπτωση των καρχαριών, οι ψαράδες τους σκοτώνουν κόβοντας τη μύτη τους ή περνώντας καλώδια μέσα από τον εγκέφαλό τους προς τη σπονδυλική στήλη για να τους ακινητοποιήσουν.

Οι καρχαρίες που κυοφορούν δεν απελευθερώνονται στη θάλασσα για να διασφαλιστεί η επιβίωση του είδους αλλά σφαγιάζονται στα σκάφη με τα μωρά τους να ξεψυχούν λίγο αργότερα ανάμεσα στα πτώματα.

Η θανάτωση δελφινιών απαγορεύτηκε στο Περού το 1997.

Σε δηλώσεις του ο ακτιβιστής τόνισε πως μούδιαζε όταν έβλεπε να χτυπούν με ρόπαλα τα δελφίνια και να σφάζουν τους καρχαρίες, ωστόσο το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να συνεχίσει να καταγράφει με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και κάποια μέρα να μπει τέλος στην τραγωδία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts