Ο εκτελεστής είχε περάσει 15 με 20 λεπτά από τον τόπο του εγκλήματος - Κυνικός, ψύχραιμος, σκληρός!

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν στην κατοχή τους βίντεο, που αποτυπώνει τους δράστες να....
προβαίνουν σε διέλευση «ανίχνευσης» πριν προβούν στην δολοφονική επίθεση.
Με την ίδια μοτοσυκλέτα Honda Africa Twin, που είχε αναρτημένη την πινακίδα κυκλοφορίας, πέρασαν από την Λ. Ηρακλείου, έχοντας μικρή ταχύτητα. Σε αυτό το βίντεο, οι δύο επιβάτες της και κυρίως ο εκτελεστής, που φαίνεται να φορά λευκό κράνος, στρέφουν την προσοχή τους προς την είσοδο των γραφείων και την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Μοιάζει να παρατηρούν την παρέα των νεαρών, και κυρίως αν υπάρχει αστυνομική παρουσία στον χώρο και την ευρύτερη περιοχή. Περνούν ακόμη και μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, ίσως για τον ίδιο λόγο. Πιθανότατα για να διαπιστώσουν αν υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και ενδεχομένως στάθμευση μοτοσυκλετών περιπολίας της ΔΙ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της επίθεσης γινόταν η αλλαγή βάρδιας των μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κάτι που φαίνεται να γνώριζαν οι δράστες.
Ήθελε να γεμίσει το δρόμο πτώματα
Μερικά λεπτά αργότερα, η μοτοσυκλέτα με τους δύο δράστες επιστρέφει και σταματά στη Λ. Ηρακλείου λίγα μέτρα πιο μακριά από τη συμβολή της από την Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο εκτελεστής αυτή τη φορά φορά καπέλο τζόκει. Ο τόπος στάθμευσης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν ήταν τυχαίος, αλλά προέκυψε από την προηγούμενη «ανίχνευση» του χώρου και τον τόπο που βρισκόταν η ομάδα των νεαρών, που αποτελούσαν τον στόχο.

Στόχος του εκτελεστή, ήταν να παραμείνει αθέατος από τα θύματα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να φθάσει στην κοντινότερη απόσταση και να έχει το μεγαλύτερο θανατηφόρο αποτέλεσμα, που είναι φανερό ότι επεδίωκε. Ήθελε να έχει με το μέρος του τον απόλυτο αιφνιδιασμό των θυμάτων. Γι αυτό το λόγο, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, κατέβηκε τα λίγα μέτρα της Λ. Ηρακλείου και ξεπρόβαλε μπροστά στα θύματα από την γωνία της Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Από απόσταση 15 μέτρων, με το ένα χέρι σηκώνει το χέρι με το πιστόλι, και ξεκινά να πυροβολεί εναντίον των τεσσάρων νεαρών, ενώ συνεχίζει να περπατά. Ο 4ος νεαρός αλλά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας είναι οι πρώτοι που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και επιχειρούν να διαφύγουν. Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο εκτελεστής ακόμη κινείται δεν έχει σταθερές βολές, όπως εξηγούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, γι αυτό ο 4ος νεαρός καταφέρνει να διαφύγει.
















πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts