Ο Αστέρας... έλαμψε τρεις φορές! (3-0)

Έτσι έπαιξαν

Με 4-3-3 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Αστέρα ο Ερνάντεζ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Λούι ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Κοντοές αριστερά και οι Ζησόπουλος, Γκοϊάν στα στόπερ. Ουσέρο, Εντό και Μουνάφο ήταν η τριάδα μπροστά τους, ενώ στην επίθεση ο Καράσκο ήταν στο δεξί «φτερό», ο Ντε Μπλάσις στο αριστερό και ο Μπαράλες στην κορυφή.

Για τον Παναιτωλικό ο Μπρακάλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Γκάλο κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Μελισσάς το αριστερό και οι Κούσας, Καλί αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Γοδόι, Μπελόν και Ζούνιορ ήταν η τριάδα μπροστά τους και στην επίθεση οι Μπακάκης, Θεοδωρίδης στα πλάγια με τον Καμαρά στην κορυφή.

Γκολ με το... καλημέρα

Μόλις 49 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Αστέρας για να ανοίξει το σκορ στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες στην πρώτη τους φάση στο ματς πήραν το προβάδισμα με τον Ντε Μπλάσις. Ο Καράσκο έβγαλε τη σέντρα και ο Αργεντινός έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Δοκάρι ο Παναιτωλικός

Αυτό... έβαλε τον Παναιτωλικό με την πλάτη στον τοίχο, με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν ένα σουτ του Καμαρά στο 13', το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Ερνάντεζ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 22', όταν το γυριστό σουτ του Καλί απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αστέρα, ενώ η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Τραγική έξοδος Μπρακάλι, 2-0 ο Αστέρας

Στο 24' ο Καράσκο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και από πλάγια, με τον Μπρακάλι να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού από τον Ουσέρο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζησόπουλος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με κοντινή κεφαλιά πρό κενής εστίας εκμεταλλευόμενος την τραγική έξοδο του Μπρακάλι.

Από εκεί και πέρα, μέχρι την ανάπαυλα το μόνο που υπήρξε ήταν από μία αναγκαστική αλλαγή για κάθε ομάδα, καθώς τραυματίστηκαν οι Μπελόν και Ντε Μπλάσις. Ο ρυθμός έπεσε και ο Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Πέναλτι για Αρκάδες

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 50' το σουτ του Εντό αρκετά έξω από την περιοχή κατέληξε στα χέρια του Μπρακάλι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι. Ο Καλί ανέτρεψε τον Μπαράλες εντός περιοχής και ο Βοσκάκης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουσέρο στο 55', με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει. Ο Ισπανός πήρε το... ριμπάουντ, όμως το σουτ πέρασε εκτός.

Σέντρα για... Όσκαρ και 3-0

Στο 56' ο Καράσκο δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος πίσω γύρισμα με το κεφάλι του Καλί, καθώς πλάσαρε πάνω στον Μπρακάλι, με το σουτ του Ουσέρο στην εξέλιξη της φάσης να φεύγει εκτός εστίας. Πάντως, το τρίτο τέρμα δεν άργησε να έρθει για τους παίκτες του Βεργέτη. Ο Ουσέρο έβγαλε σέντρα για... Όσκαρ στο 60' από δεξιά και ο Καράσκο με ωραίο μονοκόμματο σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Δεύτερο δοκάρι τα «καναρίνια»

Από εκεί και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Αστέρας κυκλοφορούσε την μπάλα όσο μπορούσε, είχε τον έλεγχο του ματς και μάλιστα στο τέλος άφησε χώρο στον αντίπαλο. Τα «καναρίνια» τον εκμεταλλεύτηκαν και έψαξαν το γκολ... της τιμής σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες σταμάτησαν στον Ερνάντεζ.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε τα σουτ των Κούσα, Μπόγιοβιτς στο 74', ενώ στο 82' έβαλε και πάλι το χέρι του στο δυνατό μακρινό σουτ του Θεοδωρίδη, που σημάδεψε αυτή τη φορά το δεξί κάθετο δοκάρι. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο Αστέρας πανηγύρισε τη δεύτεφη συνεχόμενη νίκη του, που τον φέρνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

Man of the match: Ασίστ, γκολ και γενικά ένα καλό παιχνίδι από τον Μαουρίτσιο Καράσκο. Ο Αργεντινός δημιούργησε το πρώτο τέρμα του Αστέρα, πέτυχε το τρίτο και είχε ευκαιρίες για περισσότερα συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά στην άμυνα του Παναιτωλικού, όπου έγιναν πολλά λάθη. Αυτά τα πλήρωσαν οι Αγρινιώτες και έφυγαν χωρίς βαθμό ή βαθμούς από την Τρίπολη.

Στο ύψος του: Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ μόλις στα 49 δεύτερα και ο Γιώργος Ζησόπουλος έγραψε το 2-0 στο 25'. Καλό παιχνίδι και από τον Ουσέρο, παρά το χαμένο πέναλτι, καθώς... έφτιαξε το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Αστέρα με σέντρα για... Όσκαρ.

Η γκάφα: Τραγική έξοδος του Μπρακάλι στην εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο στο 25', με αποτέλεσμα ο Ζησόπουλος να σκοράρει πρό κενής εστίας. Λάθος και του Καλί σε πίσω γύρισμα στο 56', όπως και στη φάση του πέναλτι, όπου θα μπορούσε να το αποφύγει.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Βοσκάκη, αν και... έκρυψε μερικές κάρτες, όπως η δεύτερη κίτρινη του Καλί στο πέναλτι που έκανε στον Μπαράλες. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας πήρε εξ' αρχής τα ηνία του ματς, προηγήθηκε 2-0 από το 25' και έφτασε άνετα στην επικράτηση (3-0) επί του Παναιτωλικού, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο.

Έτσι, οι Αρκάδες έπιασαν στην τρίτη θέση και στους 21 βαθμούς τον Ατρόμητο. Όσο για τους Αγρινιώτες, είχαν πολλά κενά στην άμυνα, ο αντίπαλος τους φιλοδώρησε με τρία τέρματα και έφυγαν δίχως βαθμό ή βαθμούς από την Τρίπολη.

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (65' Σέτι), Ντε Μπλάσις (39' Ναβάρο), Καράσκο, Μπαράλες (73' Χουάνμα).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπακάκης, Κούσας, Καλί, Μελισσάς (57' Μπόγιοβιτς), Γοδόι, Ζούνιορ (69' Μουμίν), Γκάλο, Μπελόν (34' Ιωάννου), Θεοδωρίδης, Καμαρά.
 Πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts