Αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της γης-Επιστροφή στη Λίθινη Εποχή;


Το γήινο μαγνητικό πεδίο θα αποδυναμωθεί τα επόμενα χρόνια.


Κατά τα τελευταία χρόνια το μαγνητικό πεδίο της Γης έχει αποδυναμωθεί και ο Βορράς έχει αλλάξει θέση. Μια πλήρης αντιστροφή των πόλων έχει ήδη συμβεί πριν 780.000 χρόνια και εξακολουθεί να είναι δυνατή αλλά τώρα θα μπορούσε να βλάψει τα ηλεκτρικά συστήματα και τις επικοινωνίες μας.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι απαραίτητο για τη ζωή στον πλανήτη γιατί εκτρέπει τα φορτισμένα σωματίδια και την ακτινοβολία του ήλιου. Πολλές επιστημονικές αποστολές από το 1980 έχουν δείξει ότι αυτή η ασπίδα είναι  αποδυναμωμένη  μια ένδειξη ότι το μαγνητικό πεδίο Βόρειου και νότιου πόλου έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της αντιστροφής κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στην ιστορία της γης.

Στην πραγματικότητα, οι πρώτοι πρόγονοί μας έχουν ήδη βιώσει κάτι παρόμοιο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) μας δείχνει σε ένα βίντεο τι θα συμβεί αν γίνει μια πλήρης αντιστροφή των πόλων κάτι που είναι «δυνατό».

«Συνέβη πριν 780.000 χρόνια, αλλά οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν είχαν κινητα τηλέφωνα GPS ή  ηλεκτρικάδικτυα» λέει ο ESA.

Αν γίνει μια αντιστροφή των πόλων όλα αυτά τα συστήματα στα οποία η κοινωνία μας βασίζεται ενδέχεται να τραυματιστούν σοβαρά. "Θα βρεθούμε πίσω στην λίθινη εποχή;"

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts