Αντιμέτωποι με έναν ασυνήθιστο «εχθρό»

Κόβει το κρέας και «πολεμά» για το περιβάλλον ο νορβηγικός στρατός


Αντιμέτωποι με έναν ασυνήθιστο «εχθρό» οι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας. Οι νορβηγοί στρατιώτες αποφάσισαν να πολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, και να συμβάλλουν στη διάσωση του περιβάλλοντος, ακολουθώντας μια φορά την εβδομάδα αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα.

«Είναι ένα μέτρο που παίρνουμε για το κλίμα. Η βασική ιδέα είναι να σερβίρουμε τροφή που σέβεται το περιβάλλον» εξήγησε ο αξιωματικός Αϊνστάιν Κβάρβινγκ, ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η διατροφή χωρίς κρέας μία ημέρα την εβδομάδα έχει ήδη δοκιμαστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της χώρας και πλέον θα επεκταθεί σε όλες τις μονάδες, ακόμη και σε εκείνες που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθούν 150 τόνοι κρέατος σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 18% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οφείλονται στον άνθρωπο.

Η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος Framtiden i vaare hender («Το μέλλον είναι στα χέρια μας»), που αγωνίζεται για να εφαρμοστεί η δίαιτα της Δευτέρας σε όλη την νορβηγική κοινωνία, χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας ότι «ο στρατός δικαιούται πολλές δάφνες γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά τα περιβαλλοντικά προβλήματα».

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, ένας Νορβηγός θα φάει σε όλη του τη ζωή περισσότερα από 1.200 ζώα: 1.147 κοτόπουλα, έξι αγελάδες και μοσχάρια, 22 πρόβατα και 2,6 ελάφια.

in.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts