Ο Τάλως της Κρήτης στους… πεζοναύτες της Αμερικής

Ο Κρητικός γίγαντας Τάλως φαίνεται να δανείζει την δύναμή του στους αμερικανούς πεζοναύτες. Ο λόγος για τη νέα στολή των πεζοναυτών που – μπορεί να έχει την μορφή του σούπερ ήρωα Iron Man αλλά στην ουσία βασίζεται στον γίγαντα της ελληνικής μυθολογίας τον Τάλω.

Τον Σεπτέμβριο, η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (SOCOM) ανακοίνωσε ότι έψαχνε για πρωτότυπα του Tactical Light Suit Operator Assault ή καλύτερα TALOS .

Ο Μάικλ Φίλντσον, επικεφαλής του προγράμματος TALOS για την Socom, δήλωσε οτι ο σκοπός της αλεξίσφαιρης "πανοπλίας" θα είναι για την προστασία των πεζοναυτών στο πεδίο της μάχης.

"Μερικές φορές για να προσελκύσουμε την φαντασία των ΜΜΕ και τον ενθουσιασμό της βιομηχανίας αναφερόμαστε στην στολή ως η στολή του "Iron Man" δήλωσε ο Φίλντσον.

Ωστόσο ενώ ο Αμερικανικός στρατός αναφέρεται στην στολή με το όνομα του σουπερ - ήρωα Iron Man η πραγματικότητα ειναι πιο απλή καθώς η πηγή της έμπνευσης ηταν ελληνική και μάλιστα απο την Κρήτη. Το όνομα TALOS ή ΤΑΛΩΣ αναφέρεται στο μυθικό γίγαντα που προστάτευε τις ακτές της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό. Προστάτευε τις ακτές του νησιού απο τις επιδρομές πειρατών.

Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ήταν άγρυπνος φύλακας της Κρήτης που γύριζε τις ακτές του νησιού τρεις φορές τη μέρα. Κατά άλλους ήταν φτερωτός και το καθήκον αυτό το εκτελούσε πετώντας. Κρατούσε σε απόσταση τα άγνωστα πλοία που πλησίαζαν την Κρήτη πετώντας τους τεράστιες πέτρες. Αν οι άγνωστοι είχαν ήδη αποβιβαστεί, τους έκαιγε με την ανάσα του ή πυράκτωνε το χάλκινο σώμα του σε κάποια φωτιά, τους αγκάλιαζε σφιχτά πάνω του κι έτσι τους έκαιγε.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts