«Βροχή» μετεωριτών σε όλο τον πλανήτη

Το συμβάν με την πτώση του μετεωρίτη στο Ιόνιο προχθές το βράδυ δεν ήταν το μόνο που  καταγράφηκε καθώς ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν τόσο στην Αυστραλία όσο και στη βόρεια Αμερική.
Ταυτόχρονα ο κομήτης «του αιώνα» ISON  Ο C/2012 S1  φαίνεται ότι δεν επέζησε το πιο κρίσιμο βράδυ της ζωής του.

Οι πρώτες παρατηρήσεις από διαστημικά τηλεσκόπια δείχνουν ότι ο κομήτης ΙSON πιθανότατα διαλύθηκε το βράδυ της Πέμπτης καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο ενώ αναμένεται να περάσει μέσα από την σκόνη που αφήνει πίσω του στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA. Αυτό θα γίνει καθώς η σκόνη που θα αφήνει πίσω του ο κομήτης καθώς αυτός θα περνά από τον Ήλιο θα έρθει στη Γη εξαιτίας του ηλιακού ανέμου ο οποίος θα κατευθύνει προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.
Η πτώση του μετεωρίτη στην  θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο προχθές το βράδυ στις 21:30 η οποία έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό αναστάτωσε τους κατοίκους καθώς αυτή συνοδευόταν από έντονο θόρυβο και λάμψη.
Τα μέρη στην Ελλάδα όπου έγινε θεατό το μετέωρο που έπεσε στο Ιόνιο όπως φιλοξενείται σε ξένα site
Οι ειδικοί θεωρούν πως η πτώση του μετεωρίτη στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον ISOΝ θεωρώντας μάλιστα το γεγονός ως κοινότοπο συμβάν. Αυτό όμως που δεν εξηγούν είναι για ποιο λόγο έχει παρουσιαστεί την τελευταία εβδομάδα τέτοια έξαρση φαινομένων σε όλο τον κόσμο, χωρίς να μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση.
Στις 27/11 πτώση μετεωρίτη σημειώθηκε στην Αλμπέρτα του Καναδά με το φαινόμενο να γίνεται αντιληπτό Vancouver το Calgary και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Την ίδια ημέρα στην Αυστραλία ένας άλλος μετεωρίτης αναστάτωσε πολλές περιοχές της Ωκεανίας. Η θέαση του μετεωρίτη κράτησε 9 δευτερόλεπτα με το κύριο σώμα του να είναι κόκκινης απόχρωσης και η ουρά του ώχρα κίτρινη. Ο μετεωρίτης στη συνέχεια έσπασε σε δύο κομμάτια με το μεγαλύτερο να διαλύεται σε 15 με 20 θραύσματα και το μικρότερο σε 5 με 10 σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων.  
Στις 24 Νοεμβρίου σημειώνεται  πτώση μετεωρίτη στη Γεωργία των ΗΠΑ
Στις 26 Νοεμβρίου πάλι στον Καναδά στο Κεμπέκ ένα αντικείμενο έγινε ορατό να πέφτει τρομάζοντας του κατοίκους με δυνατό θόρυβο χωρίς όμως να μπορέσει να διασταυρώσει το σημείο πτώσης του αν και σύμφωνα με τον αστρονόμο Andrew Fazekas ο θόρυβος που ακούστηκε επρόκειτο για έκρηξη που προερχόταν από μετεωρίτη.
Την ίδια ημέρα στην Καλιφόρνια το MBIQ (Meteor Bot Internet Query) εντοπίζει την πτώση και άλλου μετεωρίτη. Στις 25 Νοεμβρίου στην Οττάβα του Καναδά αυτόπτες μάρτυρες επισήμαναν φλεγόμενα κομμάτια να πέφτουν ακριβώς έξω από την πόλη.
Στις 22 Νοεμβρίου πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα για λίγα δευτερόλεπτα στην Ουκρανία, ενώ το ίδιο 24ωρο άλλα αντικείμενα έπεσαν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προκαλώντας την απορία ειδικών και δημοσιογράφων, χωρίς κανείς να μπορέσει να εξηγήσει την προέλευσή τους.
Οι περισσότεροι επιστήμονες μιλούν για πέτρες που πέφτουν από τον ουρανό αλλά κανείς όμως δεν δίνει μια πειστική απάντηση για την ξαφνική αύξηση των φαινομένων που ξεκίνησαν από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στο Τσελιάμπινσκ στις 15 Φεβρουαρίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts