ΚΤ Κύπρου: Αφαίρεσαν κρυφό σύστημα παρακολούθησης

Από τα υπόγεια της Κεντρικής Τράπεζας, αφαιρέθηκε χθες κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις καταγγελίες περί διαρροών αλλά και πλαστογραφίας.
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το κύκλωμα βρισκόταν σε σημείο που σταθμεύει το όχημά του ο διοικητής της Κεντρικής ώστε να παρακολουθείται, ένεκα φόβων για δολιοφθορές.
Είναι άγνωστο κατά πόσον η αφαίρεσή του σχετίζεται με την πρόσφατη έρευνα που διενήργησε στην Κεντρική το γραφείο του επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ύστερα από αναφορές περί εγκατάστασης νέων καμερών παρακολούθησης. Δεν είναι, επίσης, γνωστό κατά πόσον το κύκλωμα αυτό είχε επιθεωρηθεί από τους λειτουργούς του γραφείου του Επιτρόπου.
Στο μεταξύ, οι ανακριτές της Αστυνομίας δεν έχουν επιστρέψει στην Κεντρική για ν' αρχίσουν την έρευνά τους όσον αφορά στο θέμα της ενδεχόμενης πλαστογραφίας εγγράφου που αφορούσε τη συμφωνία με την Alvarez and Marsal για το ποσό που θα ελάμβανε σε περίπτωση επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η ομάδα των ανακριτών μελετά όλα τα στοιχεία και τις παραμέτρους της υπόθεσης, η οποία κάθε άλλο παρά απλή φαίνεται. Γίνονται σχεδιασμοί επί χάρτου για το ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν και τι θα ερωτηθούν.
Αναμένεται ότι σήμερα ενδεχομένως να σπεύσουν ανακριτές στην Κεντρική για λήψη καταθέσεων και εγγράφων, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα εντατικοποιηθούν οι έρευνες.
Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερωθεί η ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας για την υπόθεση, ενώ αναμένεται ότι θα αποφασιστεί παράλληλα και ο οίκος που θα αναλάβει να βοηθήσει την ανακριτική ομάδα στην έρευνα που διεξάγει για την κατάσταση της οικονομίας.
Το θέμα θα πρέπει να περάσει και από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού χρειάζεται η έγκριση ενός σεβαστού κονδυλίου για την πληρωμή του οίκου, πριν ληφθεί απόφαση για το ποιος θα εμπλακεί στις έρευνες. Οι εξελίξεις πάντως γύρω από την Κεντρική Τράπεζα τρέχουν ανεξάρτητα από την ύπαρξη εδώ κλιμακίου της Τρόικας, διεξάγονται ωστόσο με διακριτικότητα.

πηγή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts