Μυστικά εστιατόρια για λίγους που δεν είναι καταχωρημένα πουθενά: Αλήθεια ή αστικός μύθος; [εικόνες

Η ύπαρξή τους αποτελεί κάτι σαν αστικό μύθο που τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει διαστάσεις συνωμοσιολογικής θεωρίας: μυστικά, κρυμμένα από τη δημοσιότητα, εστιατόρια! Μα τι σημαίνει αυτό; Οι εστιάτορες δεν επιζητούν την προβολή της επιχείρησής τους και την επακόλουθη αύξηση της πελατείας τους; Ναι, αυτό ισχύει για τους κανονικούς εστιάτορες. Όχι όμως και γι' αυτούς...
Πληροφορίες, οι οποίες μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, κάνουν λόγο για μία μόδα για εξαιρετικά λίγους, που ξεκίνησε από το Λονδίνο, μεταπήδησε και ευδοκίμησε στη Νέα Υόρκη, κατακτώντας εν συνεχεία τις μεγάλες μητροπόλεις του ανεπτυγμένου κόσμου.
Οι φήμες λένε ότι λειτουργούν σαν τα κλειστά πριβέ κλαμπ, με αποκλειστικά μέλη που συγκεντρώνονται σε σπίτια ή σε χώρους που λειτουργούν «πίσω» ή «κάτω» από άλλους «χώρους-βιτρίνες» (καταστήματα κάθε είδους, ιδίως εκείνα που δεν τα παίρνει το μάτι σου), στη μέση πυκνών δασών, σε αυλές επαύλεων, κάτω από γέφυρες, μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και όπου το εισιτήριο για κάθε γεύμα κοστίζει από 500-1000 ευρώ και άνω, ανάλογα με το πόσο υψηλά είναι τα κοινωνικά στρώματα στα οποία απευθύνονται.
Εννοείται φυσικά ότι οι συνδαιτημόνες είναι φύσει και θέσει φανατικοί γευσιγνώστες με μία ροπή προς το ακραίο και το ασυνήθιστο (καθότι σε αυτά τα μέρη δεν πηγαίνεις για να γευτείς τα γνωστά και συνήθη), ενώ οι πρώτες ύλες έρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη σε τιμές που προκαλούν ίλιγγο.
Μάλιστα, μία ταινία τρόμου, παραγωγής του 2013, με τίτλο «Omnivorous» («Παμφάγος») με θέμα έναν διάσημο ειδικό τροφίμων που παρευρίσκεται σε ένα τέτοιο μυστικό εστιατόριο – στο οποίο το κυρίως πιάτο είναι φρεσκοσφαγμένο ανθρώπινο κρέας για απαιτητικούς ουρανίσκους, το οποίο ετοιμάζεται εκείνη τη στιγμή – έβαλε αρκετούς σε υποψίες σχετικά με το αν πράγματι θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο!
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας και μέχρις αποδείξεως του εναντίου τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με απόλυτη σιγουριά!
Προς το παρόν αρκεστείτε σε αυτά που απέτυχαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους (σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο) και βγήκαν προς τα έξω, μεταβαίνοντας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις (περιλαμβάνονται εικόνες):
iefimerida.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts