Δες: Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι στον πρώτο ιό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

Πριν 25 χρόνια και μία ημέρα, την 2η Νοεμβρίου 1988 στις 8 το πρωί ώρα ΗΠΑ, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, νόμιζε πως είχαν ξεκινήσει επίθεση οι Ρώσοι. Ο πρώτος υπολογιστής που άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα, βρισκόταν στο MIT. Μέσα σε λίγες ώρες, ένας ιός, είχε εξαπλωθεί και είχε προσβάλλει το 10% όλων των υπολογιστών που υπήρχαν στον κόσμο. Περί τους 6000 υπολογιστές, κράσαραν. Ήταν ο ιός αυτός που διαμόρφωσε το διαδίκτυο με τον τρόπο που γνωρίζουμε τώρα.
ku-xlarge
Αυτό που προσέβαλε τους λιγοστούς, τότε, υπολογιστές, δεν ήταν κακόβουλο λογισμικό. Ήταν απλά, ένας λάθος κώδικας. Βλέπετε, ο Robert Morris, φοιτητής στο Cornel, έγραψε ένα πρόγραμμα και κατά λάθος, έφτιαξε ένα worm που αναπαρήγαγε τον εαυτό του, με συνέπεια να πολλαπλασιάζεται τόσες φορές που κατέκλυζε τους servers και κατ’ επέκταση, τους έκανε να κρασάρουν.
Το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό. Όπως είπαμε, δεν επρόκειτο για κακόβουλο λογισμικό. Δημιούργησε τρομερό φόβο, όμως, στους χρήστες υπολογιστών και από τότε, φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα, με ιούς και antivirus να έχουν σημάνει το τέλος της αθωότητας του διαδικτύου.
Δείτε τώρα ένα καταπληκτικό βίντεο από τηλεοπτική αναφορά στο γεγονός και τις αντιδράσεις των ανθρώπων τότε:
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts