H πτώση του Φέλιξ στη Γη όπως την είδε ο ίδιος

Έναν χρόνο μετά την ελεύθερη πτώση ρεκόρ...που έκανε από ύψος 40.000 μέτρων ο αυστριακός Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, η Red Bull Stratos έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει πώς βίωσε ο ίδιος ο άλτης το συγκλονιστικό άλμα. Είναι η πτώση έτσι όπως τη κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο σκάφανδρο του και από το πρώτο δευτερόλεπτο της πτώσης, το βίντεο καταγράφει όσα έβλεπε ο ίδιος ο άλτης.

 Η πρώτη σκηνή που κόβει την ανάσα είναι η απόσταση που τον χωρίζει από τη γη. Από το ύψος των 40.000 μέτρων, η καμπυλότητα της Γης φαίνεται τόσο έντονα ώστε μοιάζει σαν ο Μπαουμγκάρτνερ να ορμά στην ατμόσφαιρα προερχόμενος από το διάστημα. Το βίντεο καταγράφει όμως και μια δραματική στιγμή που έζησε τόσο ο ίδιος ο άλτης όσο και εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούσαν το άλμα σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση ή το Ιnternet.

Περίπου 25 δευτερόλεπτα μετά το άλμα στο κενό, ο ριψοκίνδυνος άλτης άρχισε να περιδινίζεται επικίνδυνα και να χάνει τον έλεγχο. Η εικόνα της καμπύλης Γης που στριφογυρίζει μπροστά στα μάτια του αλλά και οι ενδείξεις με τους παλμούς της καρδιάς που απεικονίζονται στην κάμερα, αποτυπώνει ανάγλυφα τις δραματικές στιγμές που έζησε ο Μπαουμγκάρτνερ. Το βίντεο συνοδεύεται από ενδείξεις υψομέτρου, ταχύτητας, βαρυτικής δύναμης και κάποιων βιομετρικών στοιχείων. Ο αυστριακός άλτης έπεσε προς τη Γη με ταχύτητα που ξεπέρασε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα εκείνη του ήχου και έφθασε τα 1.357 χλμ/ώρα!
















24wro.blogspot.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts