Η λαιμαργία και το instagram πρόδωσε τους κλέφτες Ι.Χ. στην Καλιφόρνια

Τρεις νεαροί και ένας ανήλικος κατάφεραν να κλέψουν όχημα από ξενοδοχείο πόλης της Καλιφόρνια. Στο εσωτερικό του οχήματος βρήκαν και μια πιστωτική κάρτα και η πρώτη τους κίνηση ήταν μια πελώρια παραγγελία από κοντινό fast food. 

Στη συνέχεια όμως έκαναν το «μοιραίο λάθος»: τράβηξαν τους εαυτούς τους φωτογραφία, μαζί με το φαγητό και την ανέβασαν στο instagram. Μάλιστα, ζήτησαν από τον υπάλληλο του καταστήματος να τους βγάλει φωτογραφία, ώστε να είναι όλοι μαζί. 

(Για την ιστορία, η φωτογραφία είχε αρκετά «likes»).

Μια άλλη υπάλληλος όμως θεώρησε ύποπτη όλη αυτή τη δραστηριότητα, ειδικά την ακριβή παραγγελία που έκαναν στο κατάστημα. Σημείωσε την πινακίδα του οχήματος και κάλεσε την Αστυνομία.

Τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα χρόνου. Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου συνειδητοποίησε την κλοπή και κάλεσε και εκείνη με τη σειρά της τις Αρχές. 

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη λάβει την κλήση από το κατάστημα, όπου έσπευσαν οι πεινασμένοι δράστες, και σε συνδυασμό με τη φωτογραφία στο instagram και τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ. κατάφεραν να τους εντοπίσουν.

«Ορισμένες φορές η τεχνολογία λειτουργεί υπέρ μας, άλλες λειτουργεί εις βάρος μας. Αυτή τη φορά μας ευνόησε» δήλωσε στην εφημερίδα Sacramento Bee εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης Ρόκλιν.

πηγή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts