Δηλητηριώδεις αράχνες βρέθηκαν μέσα σε μπανάνες από σουπερμάρκετ- Phoneutria nigriventer

Μια αποικία ιδιαιτέρως επικίνδυνων, δηλητηριωδών αραχνών βρέθηκε μέσα σε μπανάνες που αγοράστηκαν σε σουπερμάρκετ.

Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία όπου μια μητέρα εντόπισε δεκάδες δηλητηριώδεις βραζιλιάνικες αράχνες στη φλούδα των φρούτων.

Όπως δήλωσε η Κόνσι Τέηλορ στην εφημερίδα “The Sun”, νόμιζε ότι επρόκειτο για μούχλα πάνω στο φρούτο, προτού διαπιστώσει ότι ήταν αράχνες που περπατούσαν.

Η 29χρονη Τέηλορ συνειδητοποίησε το μέγεθος του κινδύνου όταν έστειλε φωτογραφία των αραχνών σε εταιρεία απεντομώσεων και οι ειδικοί της συνέστησαν να εγκαταλείψει άμεσα το σπίτι μαζί με την οικογένειά της.

Για την ιστορία επρόκειτο για ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη αράχνης στον κόσμο, που φέρει την ενδεικτική επιστημονική ονομασία Phoneutria nigriventer, ζει στη Βραζιλία και μπορεί να σκοτώσει κάποιον μέσα σε δύο μόλις ώρες. Το δηλητήριό της εν λόγω αράχνης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, παράλυση και εντέλει ασφυξία.

Οι βραζιλιάνικες “περιπλανώμενες” αράχνες ζουν στη Νότιο και την Κεντρική Αμερική και μεταξύ άλλων “κρύβονται” μέσα στα μπανανόδεντρα.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Sainsbury’s, απ’ όπου αγοράστηκαν οι μπανάνες, πλήρωσε για την απεντόμωση του σπιτιού και τα έξοδα διαμονής της οικογένειας σε ξενοδοχείο για τρεις ημέρες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts