Κίνα: Δημιουργεί ζώνη αεράμυνας στα Senkaku και προκαλεί ΗΠΑ-Ιαπωνία!

Σε μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις αλλά και ένταση στις σχέσεις της χώρας με την Ιαπωνία, η Κίνα ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ζώνης ελέγχου του εναέριου χώρου η οποία καλύπτει και τον εναέριο χώρο πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Diaoyu/Senkaku.
Στην ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη δημιουργία ζώνης αναγνώρισης Αεράμυνας στην ανατολική Θάλασσα της Κίνας ADIZ (Air Defense Identification Zone) η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 10 το πρωί του Σαββάτου.
Σε μια δεύτερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανέφερε τους κανόνες αναγνώρισης και ταυτοποίησης που πρέπει να τηρούν όσα αεροσκάφη πετούν εντός αυτής της ζώνης.
Ο δεύτερος κανόνας αναφέρει τους τέσσερις τρόπους που ένα αεροσκάφος πρέπει να γνωστοποιεί την παρουσία του σε επικοινωνία με τις κινεζικές αρχές όσο αυτό πετά εντός της ζώνης. Αυτοί συμπεριλαμβάνουν και την δήλωση της εθνικότητας του αεροσκάφους, καθώς και την επικοινωνία  του με το υπουργείο Εξωτερικών κι το οργανισμό πολίτικής Αεροπορίας της χώρας.
Ο τρίτος κανονισμός αναφέρει πως το αεροσκάφος που πετά εντός της ζώνης πρέπει να ακολουθεί τις εντολές του διοικητικού οργάνου της ζώνης Αεράμυνας, το οποίο όπως εξηγείται παρακάτω είναι το υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνεται πως η σε περίπτωση που το αεροσκάφος δεν υπακούσει στις εντολές του διοικητικού οργάνου ή δεν δηλώσει την παρουσία του σύμφωνα με τους κανονισμούς τότε οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν «επείγοντα αμυντικά μέτρα ως απάντηση στο μη συνεργαζόμενο αεροσκάφος».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts