Sigiriya Η πύλη των λεόντων

Η Sigiriya ή  πύλη των Λεόντων βρίσκεται στην περιοχή Matale  Κεντρικής Επαρχίας της Σρι Λάνκα . Ο τόπος πήρε το όνομά του από την τεράστια στήλη του βράχου σχεδόν διακόσια μέτρα ύψος που ήταν κάποτε η καρδιά της βασιλικής πρωτεύουσας και κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Κασυάπα .

Η πύλη των Λεόντων είναι σήμερα η πιο αγαπημένη ιστορική τοποθεσία στη Σρι Λάνκα .

Τα περιβάλλον όλο γύρω από την Σιγκιρίγια φαίνεται να κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους Υπάρχουν εμφανή σημάδια ότι οι πολυάριθμες βραχοσκεπές και τα σπήλαια της περιοχής καταλήφθηκαν από βουδιστές μοναχούς και ασκητές  από τον 3ο π.Χ. αιώνα . Η περιοχή επιλέχθηκε από τον Κασυάπα για τη νέα πρωτεύουσα του. Κατασκεύασε ένα θεαματικό κεφάλι εκεί και μια εκπληκτική δομή στην κορυφή αυτής ,διακόσια μέτρα ψηλό βράχο . Η κύρια πόλη και το βασιλικό παλάτι είχαν εγκαταλειφθεί μετά το θάνατο του βασιλιά , είχε χρησιμοποιηθεί ως ένα βουδιστικό μοναστήρι μέχρι το 14ο αιώνα .

Η πύλη των Λεόντων ονομάστηκε έτσι λόγω του μεγάλου ποδιού απο λιοντάρι στην είσοδο ενώ στην κορυφή  είναι ένα τεράστιο πλάτωμα και διάσπαρτα  βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ανακτόρου , ένας αρχαίος θρόνος και μια πισίνα . Η θέα από την κορυφή είναι εκπληκτική .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts