Αυτά είναι τα λαμόγια που μας φτάσανε εδώ ομολόγησε ότι πήρε μίζα 13,7 εκατ. δολάρια για τους εξοπλισμούς

Ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντώνης Κάντας, ομολόγησε χθες ότι είναι δικό του το ποσό των 13,7 εκατομμύριων δολάριων, που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και ότι αποτελεί προμήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην στελέχους του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, Γιάννη Μαντζουράνη ο εντολέας του προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο και να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα ΥΠΕΘΑ.

Όπως τονίζει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο κ. Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας έδωσε στοιχεία για ακόμη έναν λογαριασμό με ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με την διερευνώμενη υπόθεση.

Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής με αφορμή τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη.

Ο επίμαχος λογαριασμός αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα και μέσω αυτού φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα από δύο off shore εταιρείες των οποίων νόμιμος ιδιοκτήτης -διαχειριστής αναφέρεται ο Αντώνης Κάντας.

Ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά την δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens.
Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Το πρωί της Τετάρτης θα συνεχιστεί η απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή του.
iefimerida

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts