Οι πολιτικές γκάφες που σημάδεψαν το 2013

O Άντονι Βάινερ, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία της Νέας Υόρκης, αναγκάστηκε για δεύτερη φορά να παραδεχθεί ότι έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε συνομιλίες του με γυναίκες στο Διαδίκτυο
Από τον Τζο Μπάιντεν που έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη στον λάθος άνθρωπο, μέχρι τον Φρανσουά Ολάντ που μπέρδεψε τους Ιάπωνες με τους Κινέζους, και το 2013 είχε να επιδείξει αρκετές πολιτικές γκάφες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε συγχαρητήρια για νίκη στις δημοτικές εκλογές της Βοστώνης στον λάθος άνθρωπο. Δύο φορές.

Ο Τζο Μπάιντεν όταν έμαθε ότι γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, Μάρτι Ουόλς, εξελέγη δήμαρχος της Βοστώνης, αποφάσισε να τον συγχαρεί.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος τηλεφώνησε στον Μάρτιν Ουόλς, αλλά όχι τον εκλεγμένο δήμαρχο, αλλά τον συνονόματό του, ο οποίος είχε ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και ήταν μάλιστα βοηθός του πρώην γερουσιαστή, Τεντ Κένεντι.

Ο «λάθος» Μάρτιν Ουόλς σήκωσε το ακουστικό ενώ καθόταν στον καναπέ με τη σύζυγό του και άκουσε τον Τζο Μπάιντεν να αναφωνεί: «Μπράβο φιλαράκο! Τα κατάφερες».

Όταν τελικά η παρεξήγηση λύθηκε, ο Μπάιντεν θέλησε να τηλεφωνήσει στον «σωστό» Ουόλς. Μόνο που τελικά κατέληξε να αφήσει συγχαρητήριο μήνυμα στον τηλεφωνητή μίας γυναίκας που καμία σχέση δεν είχε με τον εκλεγμένο δήμαρχο.

Τον Νοέμβριο μία γκάφα των Αρχών στο Μάντσεστερ σημάδεψε τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των νεκρών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου: μια σημαία που απλώς θύμιζε τη βρετανική κυμάτιζε στη βιβλιοθήκη της πόλης.

Στην κατηγορία των «πολιτικών που συμπεριφέρονται άσχημα» νικητής είναι μάλλον ο Άντονι Βάινερ, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία της Νέας Υόρκης. Ο Βάινερ αναγκάστηκε για δεύτερη φορά να παραδεχθεί ότι έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε συνομιλίες του με γυναίκες στο Διαδίκτυο.

Και καθώς την πρώτη τον «τσάκωσαν», τη δεύτερη βρέθηκε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο: «Κάρλος, ο Κίνδυνος».

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το «Κορίτσι του Obamacare». Ο λόγος για το χαμογελαστό πρόσωπο μίας νεαρής γυναίκας που παρέμενε παγωμένο στην αρχική σελίδα του Healthcare.gov, κάνοντας πολλούς να τη μετονομάσουν σε «Κορίτσι της Βλάβης».

Γλωσσικό ολίσθημα για τον Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. Μιλώντας για την κρίση με τις απαγωγές ξένων υπηκόων στην Αλγερία, όταν σκοτώθηκαν 10 Ιάπωνες, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε «τα συλλυπητήρια των Γάλλων προς τον κινεζικό λαό».

Το γύρο του Διαδικτύου έκανε ένα... μικρό λάθος στο συλλυπητήριο μήνυμα που εξέδωσε το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι τις πρώτες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Η τελευταία παράγραφος του κειμένου εξέφραζε τη λύπη του πρωθυπουργού για το «θάνατο και τις υλικές ζημιές στο Γκανσού» -σεισμόπληκτη περιοχή της Κίνας.

Όσοι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο επιθυμούσαν να διαμαρτυρηθούν για τον Μαραθώνιο που έγινε στην πόλη τους, έπρεπε να καλέσουν έναν αριθμό. Το νούμερο, όμως, τους παρέπεμπε σε «ροζ» τηλεφωνική γραμμή.

Σουηδός βουλευτής εξέθεσε -κατά λάθος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του- τα απόκρυφα σημεία του στο διαδίκτυο στην προσπάθεια του να δείξει σε όλο τον κόσμο το νέο τατουάζ του. Ο 56χρονος Σουηδός βουλευτής, Λαρς Όλι, του Κόμματος της Αριστεράς, θέλησε να παρουσιάσει στο διαδίκτυο το «φρέσκο» τατουάζ στο μηρό του, στο οποίο δεσπόζει το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας Λίβερπουλ.

Το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε από λάθος Φινλανδού αξιωματούχου σε αστυνομική λίστα προσώπων ύποπτα για εγκληματική δραστηριότητα.

Πολλά προβλήματα προκαλεί σε πολιτικούς ηγέτες το Twitter. 

Ο λογαριασμός του Βρετανού πρωθυπουργού στο Twitter παρακολουθεί υπηρεσία συνοδών πολυτελείας. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι δεν χειρίζεται ο ίδιος τον λογαριασμό του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, αποκαλύφθηκε ότι ακολουθεί στο Twitter τον λογαριασμό «μιας βιβλιοθήκης ερωτικών βιβλίων στην περσική γλώσσα». Η αποκάλυψη προκάλεσε μάλλον αμηχανία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts