«Πέτρος ο Μεγάλος»Το καμάρι του Ρώσικου Πολεμικού Ναυτικού στην Μεσόγειο το 2014 (video)

Είναι ένα πολεμικό πλοίο με εκτόπισμα 25.000 τόνων μικρό για την λίμνη του Αιγαίου; Όχι – λένε οι Ρώσοι.Το βαρύ πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό «Πέτρος ο Μεγάλος», το καμάρι του Ρωσικού Στόλου, αναμένεται για το 2014 να περιπολεί στην Μεσόγειο. Mεταξύ Αιγαίου και Κύπρου.

Αυτό δήλωσε το Γενικό Επιτελείο του Ναυτικού στην «Ιζβέστια», μια εφημερίδα προσκείμενη στο Κρεμλίνο. Το πλοίο, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014. Το πλοίο, για τον σκοπό αυτό, εκσυγχρονίστηκε με νέα ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα ανίχνευσης υποβρύχιων δραστηριοτήτων. Ο εκσυγχρονισμός αυτός έληξε στις 25 Νοεμβρίου.

Η εμφάνιση τουτου πολεμικού πλοίου «Pjotr Welikij» στη Μαύρη Θάλασσα (καθώς και στη Βαλτική), είναι αδύνατη, λόγω των διεθνών συμφωνιών, υπενθύμισε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Βίκτορ Κραφχένκο. Ωστόσο, το σκάφος θα αναλάβει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Μαύρη Θάλασσα, από τη Μεσόγειο.

Ο υποναύαρχος Βλαντιμίρ Ζαχάροφ αποκλείει την εφαρμογή του «Πέτρου του Μεγάλου» στην προστασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Μπορεί να είναι στη Μεσόγειο, και αυτό θα είναι αρκετό. Ο «Πέτρος ο Μεγάλος», από τις θέσεις του, μπορεί να καλύψει όλες τις προσεγγίσεις στην περιοχή του Σότσι. Δεν είναι κατ “ανάγκην να βρίσκεται το ίδιο στην περιοχή της βάσης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας – μπορεί να συντονίζει την ομάδα στη Μαύρη Θάλασσα εξ αποστάσεως.

Το πλοίο κλάσης Kirow (κλάση Orlan στην Ρωσία) είναι εξοπλισμένο, μεταξύ άλλων, με πυραύλους κρουζ που μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές. Το βαρύ σκάφος που ναυπηγήθηκε το 1996, προορίζεται κυρίως για την καταπολέμηση των αεροπλανοφόρων.

Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, θεωρούν ακατάλληλη την χρήση μιας τόσο μεγάλης ναυτικής μονάδας για την κάλυψη υποθετικών απειλών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων και η παραμονή του πυρηνοκίνητου καταδρομικού στη Μεσόγειο δεν συνδέονται κατ “ανάγκην μεταξύ τους. Η προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να είναι η επίσημη εκδοχή, στην πραγματικότητα, οι στόχοι μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικοί.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts