Απίστευτο ματς στην κρήτη... Εργοτέλης-Άρης 3-3 (video)

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Πετράκης. Ο Αθανασίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τζανακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Πίτσος αριστερά και στα στόπερ οι Μεχία, Σαρρής. Αμυντικά χαφ οι Κοζορώνης, Πελέ και μπροστά τους ο Μπαντιμπανγκά δεξιά, ο Ρομάνο αριστερά και ο Χαλκιαδάκης στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Διαμαντάκος.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς προτίμησε το 4-3-3. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Ψυχογιός κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Τσουμάνης το αριστερό και οι Έλσνερ, Κύργιας αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Ηρακλής, δεξιά του ο Οικονομόπουλος και αριστερά του ο Νταμαρλής. Την... τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν οι Ουντότζι (δεξιά), Μανιάς (αριστερά), Αγγελούδης (κορυφή).

Καλύτερος ο Εργοτέλης και δύο δοκάρια

Ο Άρης θέλησε να μπει δυνατά στο ματς, όμως ο Εργοτέλης πήρε σιγά-σιγά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο. Έτσι, είχε τις φάσεις και μάλιστα σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι. Οι Κρητικοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 12', ο Διούδης δεν απέκρουσε σταθερά το σουτ του Πελέ, με τον Ψυχογιό να παραχωρεί κόρνερ.

Ο ίδιος παίκτης ήταν και αυτός που έβγαλε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά να περνάει εκτός. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελέ τέσσερα λεπτά αργότερα δε βρήκε δίχτυα, αφού δεν ξεγέλασε τον Διούδη, ενώ ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 21', όπου ο Αθανασίου απέκρουσε το πλάγιο σουτ του Μανιά.

Μάλιστα, πριν από τη φάση αυτή οι «κίτρινοι» φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Πελέ, αλλά ο Τριτσώνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 24', λοιπόν, οι γηπεδούχοι είχαν το πρώτο δοκάρι. Ο Πίτσος έβγαλε τη σέντρα και ο Ρομάνο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο. Στο 31' ήρθε το δεύτερο δοκάρι για τους «κιτρινόμαυρους» του Ηρακλείου, με τον Πίτσο να είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Ο 33χρονος στόπερ έκανε το γύρισμα και ο Μπαντιμπανγκά με πλασέ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη, με την μπάλα να περνάει άουτ στην εξέλιξη της φάσης. Παρά ταύτα, ο Εργοτέλης δε σταμάτησε την προσπάθεια για να πετύχει ένα τέρμα πριν την ανάπαυλα και είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Διούδης είπε «όχι» στο σουτ του Πίτσου έξω από την περιοχή στο 37', καθώς και στο πλάγιο σουτ του Χαλκιαδάκη στο 45'.

Τη λύση έδωσε ο Μπαντιμπανγκά

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Τρίτο δοκάρι, ανατροπές, έξι γκολ, και μάλιστα γκολάρες, και φινάλε με σκορ... αγγλικό! Ο Άρης ήταν καλύτερος και απείλησε με τους Μανιά (51'), Έλσνερ (59'), όμως ο Εργοτέλης πήρε το προβάδισμα, με τον Μπαντιμπανγκά να δίνει τη λύση. Αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Πίτσου, άνοιξε το σκορ στο 62'.

Δεύτερο μέσα σε τρία λεπτά

Μάλιστα, οι Κρητικοί σημείωσαν και δεύτερο τέρμα τρία λεπτά αργότερα. Ο Κοζορώνης άφησε στον Ρομάνο, αυτός στον Πελέ, που με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη.

Το έφερε... τούμπα ο Τάτος

Παρά ταύτα, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Τάτος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στο 68' και στο αμέσως επόμενο λεπτό χρίστηκε σκόρερ με μια γκολάρα από πολύ μακριά.

Ωστόσο, η ισοφάριση ήρθε στο 71', με τον Τάτο αυτή τη φορά να βγάζει την ασίστ (εκτέλεση φάουλ) και τον Νταμαρλή να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά όντας αμαρκάριστος. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Εργοτέλη, στο 80' ήρθε και η ανατροπή από τον Άρη. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Τάτος, που πήρε το... ριμπάουντ, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ουντότζι στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Τρίτο δοκάρι, «χτύπησε» ξανά ο Μπαντιμπανγκά

Κάπου εκεί οι «κίτρινοι» έδειχναν ότι θα φύγουν με το «τρίποντο» από το Παγκρήτιο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο Τζανακάκης... προειδοποίησε στο 90', με τη σέντρα-σουτ να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη και ο Μπαντιμπανγκά... χτύπησε ξανά στο 5' των καθυστερήσεων. Ο Αναστασάκος, που μπήκε ως αλλαγή στο ματς, έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον 22χρονο στράικερ, ο οποίος εκτέλεσε τον Διούδη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. 

Πηγή 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts