Γερμανός χάκερ «ελέγχει» τον εαυτό του με βιοτσίπ μέσω μιας συσκευής με λογισμικό Android!

Καλωσορίσατε στη βιοχάκερ εποχή, εκεί όπου ευδοκιμούν οι άνθρωποι-μηχανές. Εκεί όπου η επιστημονική φαντασία λαμβάνει τη θέση της πραγματικότητας και η τεχνολογία γίνεται «σώμα» μας, ένας Γερμανός κατορθώνει να ελέγξει τον οργανισμό του με μια συσκευή με λογισμικό Android, αφού πρώτα δημιούργησε ένα βιοτσίπ το οποίο εισήγαγε στο χέρι του! Πρόκειται για τον Τιμ Κάνον από το Εσεν της Γερμανίας, ο οποίος συστήνεται μέσα από τον διεθνή Τύπο ως «ο κατεξοχήν βιονικός άνθρωπος».

Ο Γερμανός «μεταχάκερ» χρειάστηκε τη βοήθεια ειδικών στη σωματική τροποποίηση προκειμένου να εισαγάγει στο σώμα του το βιοτσίπ που ονομάζεται Circadia 1.0 και το οποίο μετράει τις λειτουργίες του οργανισμού του και ακολούθως τις μεταφορτώνει αυτόματα στην Android συσκευή του.

Το βιοτσίπ κατασκευάστηκε στην εταιρία Grindhouse Wetware η οποία ανήκει στον Τιμ Κάνον και δημιουργήθηκε από αυτοδίδακτους χάκερ και καλλιτέχνες που στοχεύουν στην ένωση των ανθρώπων και των μηχανών.


Η προσαρμογή

Ανθρωποι-μηχανές, λοιπόν, με βασικό στόχο την προσαρμογή του περιβάλλοντος στις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος, όπως υποστηρίζει κι ο «μεταχάκερ» Κάνον. «Αν έχω μια κουραστική μέρα, το Circadia θα επικοινωνήσει με το σπίτι μου και θα ετοιμάσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, θα χαμηλώσει τα φώτα και θα ετοιμάσει ένα ζεστό μπάνιο» υπογραμμίζει, διασαφηνίζοντας ότι η νέα του εφεύρεση επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει δεδομένα όπως η θερμοκρασία του σώματος και να τα μεταφέρει μέσω bluetooth στη συσκευή Android που φορτίζει με ασύρματο φορτιστή. Μόνο που η εισαγωγή του βιοτσίπ Circadia 1.0 στο χέρι του εφευρέτη-πειραματόζωου δεν ήταν τόσο απλή, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιήθηκε από κάποιον επαγγελματία χειρουργό, από τη στιγμή που δεν πρόκειται για μια διαδικασία εγκεκριμένη από τις ιατρικές Αρχές. Το χειρουργείο ανέλαβε να το κάνει ένας άλλος βιοχάκερ, ο Στιβ Χάγουορθ. Η κοινοποίηση της εφεύρεσης και των «παρασκηνίων» της έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, ανοίγοντας παγκόσμιο διάλογο γύρω από τα εμφυτεύματα-βιοτσίπ, τα αυθαίρετα βιοτεχνολογικά χειρουργεία και τους ανθρώπους-μηχανές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts