''Αν δεχθεί επίθεση η Ρωσία θα απαντήσει με πυρηνικά''

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν, μιλώντας στην ώρα του πρωθυπουργού στην Κρατική Δούμα, είπε ότι σε περίπτωση επίθεσης η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πυρηνικές της δυνάμεις.

«Μπορεί κάποιος να πειραματιστεί όσο επιθυμεί με την ανάπτυξη μη-πυρηνικών κεφαλών σε στρατηγικά τοποθετημένους εκτοξευτές πυραύλων. Όμως, θα έπρεπε να σκεφτεί ότι αν υπάρξει κάποια επίθεση εναντίον μας, εμείς σίγουρα θα καταφύγουμε στη χρήση πυρηνικών όπλων σε ορισμένες περιπτώσεις ώστε να προστατεύσουμε τα εδάφη μας και τα κρατικά συμφέροντα», είπε ο Ρογκόζιν.

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτή η κίνηση κατοχυρώνεται από το στρατιωτικό δόγμα και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι πιθανώς σκέφτονται να επιτεθούν.

«Ποτέ δε μειώσαμε το ρόλο των πυρηνικών όπλων, των όπλων εκδίκησης ως μεγάλο εξισορροπητή των δυνατοτήτων», είπε ο Ρογκόζιν.

Όπως αναφέρει το Russia Today, το Ίδρυμα Μελλοντικών Ερευνών της Ρωσίας (FPI), έχει εξετάσει πολλές ιδέες και σχέδια, χωρίς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός να δώσει λεπτομέρειες, εκ των οποίων ένα από αυτά εστιάζει στην προετοιμασία της χώρας για απάντηση στο Παγκόσμιο Πλήγμα Ακριβείας (PGS), το οπλικό σύστημα που το Πεντάγωνο σχεδίαζε. Ο Ρογκόζιν, τόνισε δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν ισχυρό προβάδισμα με το σύστημα αυτό, καθώς διαθέτουν καλύτερες τεχνικές ικανότητες και όπλα.
defencenet.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts