Μαύρη χήρα σκόρπισε το θάνατο σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Ρωσία

Τραγωδία με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στη Ρωσία, μετά από επίθεση γυναίκας καμικάζι σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ, στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν, όταν η γυναίκα καμικάζι, που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, τα πυροδότησε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, ο οποίος ήταν γεμάτος από κόσμο.

Η φονική επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 12:45 τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Εσωτερικών Σβετλάνα Σμολιανίνοβα.

Αρχικά, τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας είχαν κάνει λόγο για 18 νεκρούς.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση επίσης στο Βόλγκογκραντ, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτητές, παρασύροντας στο θάνατο έξι ακόμη ανθρώπους.

Αυτή η επίθεση είχε ήδη εγείρει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο. Η ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, οι οποίοι αρχίζουν σε 40 ημέρες, είναι ζήτημα κύρους για τον Πούτιν, ο οποίος θέλει να δείξει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ήδη, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις υπηρεσίες ασφαλείας να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πληθυσμού, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ενώ εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε πως τα μέτρα θα ενισχυθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, με περισσότερους αστυνομικούς και αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Γυναίκες καμικάζι, γνωστές ως "μαύρες χήρες" επειδή μερικές είναι συγγενείς ανταρτών που έχουν σκοτωθεί, έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει ισλαμιστές μαχητές.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts