Πρόκληση Χρυσοχοΐδη: «Νιώθω πιο Ελληνας με το τζαμί»!

Ανίκανος να κατανοήσει τις αντιδράσεις και τη διαφωνία εκατομμυρίων Ελλήνων με το χτίσιμο τζαμιού στην Αθήνα εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με μια προκλητική για το κοινό αίσθημα δήλωση δεν δίστασε να πει ότι είναι περήφανος που το τζαμί στην Αθήνα θα χτιστεί επί υπουργίας του.

«Νιώθω πιο Ελληνας με την ανέγερση του τεμένους» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε πει ότι η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες ενισχύουν τους αλλόφυλους ισλαμιστές και αποδομούν το έθνος.
 
«Δηλώνετε ότι είστε υπερήφανος για το ότι θα κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα την ώρα που μένει ημιτελής η Μητρόπολη, μετά τους σεισμούς, αλλά και η εκκλησία στην Αγίου Κωνσταντίνου. Την ίδια ώρα η Τουρκία λέει πως θα κάνει μουσείο και τζαμί την Αγία Σοφία» απάντησε ο Ηλίας Παναγιώταρος.
 
Ανταπαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξομοίωσε τη Χρυσή Αυγή με τους Τούρκους εθνικιστές, λέγοντας ότι «εσείς λέτε όχι στο τζαμί και κάποιοι άλλοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου λένε να κάνουνε την Αγια-Σοφιά τζαμί. Πουλάτε μίσος και εσείς και εκείνοι. Για να μαζεύετε μίσος για να στενέψετε τον κόσμο, να στύβετε τις ψυχές των πιο ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Η δική σας Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ. Και όταν υπήρξε συνοδεύτηκε από καταστροφές. Αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη και δεν φοβάται το διαφορετικό» πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών.
 
Χωρίς κανένας μάλιστα να καταλάβει το γιατί, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να κάνει ιστορική αναδρομή στο οικογενειακό του παρελθόν: «Εμένα προσωπικά, την οικογένειά μου, που είμαι Πόντιος και Μικρασιάτης πρόσφυγας, με καμένα σπίτια, με καμένες εκκλησιές, μου κάνει τιμή που απαντάω σήμερα σε εσάς και που επί υπουργίας μου γίνεται το τζαμί. Εγώ δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε Πόντιους, Εβραίους, Αρμένιους, βουδιστές, χριστιανούς, μουσουλμάνους. Και είμαι περήφανος γιατί όταν απαντώ έτσι νιώθω πιο Ελληνας» είπε.

Οι αναφορές Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν την οργή του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος έκλεισε με το «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», αποδίδοντάς το πάντως όχι στον Θεόδωρο Κολοτρώνη, αλλά στον πατέρα του Κωνσταντή, ο οποίος είχε σκοτωθεί πολεμώντας σε μάχη με 10.000 Τούρκους».
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts