Ο «προφήτης» της Google και η επιστημονική «αποκάλυψη»!

Πώς θα αλλάξει η ζωή μας τα επόμενα χρόνια; Ειδικός επιστήμονας, τον οποίο κάποιοι αποκαλούν «διάδοχο του Εντισον», υποστηρίζει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τη βιολογία για να αποφεύγουμε ασθένειες και τη γήρανση, έως το 2030 η ηλιακή ενέργεια θα καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες μας, ενώ η παραγωγή τροφίμων και καθαρού νερού θα γίνεται πολύ διαφορετικά.

Ο Ρέι Κάρζγουελ, διευθυντής μηχανικής της Google, με 30 χρόνια παράδοση στις ακριβείς προβλέψεις, ανέλαβε για λογαριασμό του CNN να καταρτίσει τον «οδικό χάρτη» της επιστήμης έως το 2030. Προέβλεψε λοιπόν ότι μέχρι τις αρχές του 2020 θα έχουμε τα μέσα να προγραμματίζουμε έτσι τον οργανισμό μας ώστε να αποφεύγει ασθένειες αλλά και την γήρανση. Οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα, συμπεριλαμβανομένης και της νέας μεθόδου που δημιουργεί πολυδύναμα κύτταρα με την πρόσθεση τεσσάρων γονιδίων στα δερματικά μας κύτταρα, θα έχουν αναπτυχθεί για την αναζωογόνηση των οργάνων αλλά και για τη δημιουργία τους από το μηδέν.


Επίσης, έως το 2030 η ηλιακή ενέργεια θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες μας, φέρνοντας επανάσταση στην παραγωγή τροφίμων και πόσιμου νερού. «Αν μπορούσαμε να συλλάβουμε μόνο ένα ποσοστό από την ακτινοβολία του ήλιου που πέφτει στη Γη, θα καλύπταμε το 100% των ενεργειακών αναγκών μας και μάλιστα με ανανεώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Εφαρμόζοντας νέες μοριακές τεχνολογίες στα ηλιακά πάνελ, το κόστος ανά watt πέφτει πολύ γρήγορα» αναφέρει ο Κάρζγουελ.


Επανάσταση αναμένεται ωστόσο και στη γεωργία, αφού αυτή θα μετατραπεί από οριζόντια σε κάθετη, κατά την οποία «θα καλλιεργούνται υψηλής ποιότητας τρόφιμα σε ελεγχόμενα κτίρια». Ακόμη, μέχρι τις αρχές του 2020 θα τυπώνουμε σημαντικό ποσοστό των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων αλλά και «ανταλλακτικών» των οργάνων μας, ενώ θα δουλεύουμε και θα παίζουμε σε εικονικά περιβάλλοντα στα οποία ωστόσο θα εντασσόμαστε πλήρως, τόσο οπτικά όσο και ακουστικά.


Μέχρι το 2030 στην εικονική πραγματικότητα θα έχουμε και τη δυνατότητα αφής! Οπως εξηγεί ο Κάρζγουελ, το τηλέφωνο είναι εικονική πραγματικότητα υπό την έννοια ότι μπορείς να μιλήσεις με κάποιον σαν να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Σε αυτό έχει προστεθεί και η αίσθηση της οπτικής επαφής, χάρη στις βιντεοκλήσεις, και μένει η τρισδιάστατη πλήρης εμβύθιση στην εικονική πραγματικότητα. «Θα μπορώ να βλέπω κάποιον να κάθεται στον καναπέ του καθιστικού μου και θα μπορεί εκείνος να με βλέπει να κάθομαι στην αυλή του, παρά το γεγονός ότι θα μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα» εξηγεί ο εφευρέτης. Οσο για την προσθήκη της αφής σε όλα αυτά, εξηγεί ότι θα είναι εφικτή το 2030 με νανορομπότ, που θα ταξιδεύουν μη επεμβατικά στον εγκέφαλο και θα αυξάνουν τα σήματα που θα προκύπτουν από τις πραγματικές αισθήσεις.

πηγη
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts