Niijima-Το ηφαίστειο της Ιαπωνίας που αναδύθηκε μεγαλώνει ακόμα.

Επιστροφή στο Νοέμβριο και την ηφαιστειακή δραστηριότητα κατά μήκος του δυτικού άκρου του Ειρηνικού στο" Δαχτυλίδι της Φωτιάς " εκεί οπού ο σεισμός έδωσε αφορμή να αναδυθεί  ένα μικρό νέο νησί στην ιαπωνική επικράτεια . Σύμφωνα με τις νέες εκθέσεις  το νησί με το όνομα Niijima  εξακολουθεί να εκρήγνυται και μάλιστα αυξανόμενα .

Το Niijima βρίσκεται περίπου 600 μίλια ( 1.000 χιλιόμετρα ) νότια του Τόκιο και βρίσκεται περίπου 80 μίλια (130 χλμ.) από το πλησιέστερη κατοικειμένη ξηρά. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 20 Νοεμβρίου  και είναι περίπου 500 μέτρα.κοντά στο πλησιέστερο παρόμοιο νησί Nishino shima.

Το νέο νησί της Ιαπωνίας συνεχίζει να μεγαλώνει

Μια εικόνα της ΝΑΣΑ στις 8 Δεκεμβρίου δείχνει αποχρωματισμένα νερα γύρω από το νησί που προκλήθηκε από ηφαιστειακά μέταλλα,αέρια, και από τα ίζηματα του πυθμένα που αναδεύεται και συνεχίζει την ηφαιστειακή του δραστηριότητα .

Ο σεισμός μεγέθους 7,7 ρίχτερ στο Πακιστάν δημιούργησε ένα νέο νησί αντίθετα αυτό βούλιαξε παλι.
ενώ για το Niijima  οι επιστήμονες από την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι εξακολουθεί να αυξάνεται  και αυτό μπορεί να « διαρκέσει αρκετά χρόνια τουλάχιστον αν όχι για μόνιμα Το  Niijima είναι 56.000 τετραγωνικά μέτρα ( 13,8 στρέμματα ) περίπου τρεις φορές το αρχικό του μέγεθος και υψώνεται 20 με 25 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας .
molwnlave

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts