A.Σαμαράς: "Σταθεροποίηση οικονομίας" - Οι αριθμοί ευημερούν οι πολίτες πεθαίνουν

«Σταθεροποιήσαμε την οικονομία στην Ελλάδα», είπε ο Α. Σαμαράς παρουσιάζοντας του στόχους της Ελληνικής Προεδρίας στο Στρασβούργο, στην έδρα της Ευρωβουλής.
Κάτι που μοιάζει ανέκδοτο, αφού οι αριθμοί, κατά την κυβέρνηση πάντα και όπως τους παρουσιάζει μπορεί να ευημερούν, αλλά οι Έλληνες πεθαίνουν στα πεζοδρόμια μη έχοντας να πάρουν τα φάρμακα τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας «πέταξε» και άλλες ατάκες λες και ζει σε άλλη Ελλάδα και φάνηκε να δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης για τις Ευρωεκλογές που έρχονται με τις δημοσκοπήσεις να την δείχνουν να καταρρέει, δίδοντας πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά ακόμη και διψήφια και τη Χρυσή Αυγή να ανταγωνίζεται τη ΝΔ στη δεύτερη θέση.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε από σφάλματα, όπως αυτό με τον πολλαπλασιαστή», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς. Εκείνο όμως που δεν είπε είναι πώς ουδείς αναγνωρίζει επι του πρακτέου αυτά τα σφάλματα και ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να λαμβάνει μέτρα σε βάρος των Ελλήνων της μεσαίας και χαμηλής κοινωνικής τάξης, τις οποίες έχει διαλύσει.

Ακόμη και χθες ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Τρισέ δήλωσε πώς η κρίση για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει και έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, ενώ η ίδια η Ευρωπαική Επιτροπή υπερασπίζεται την τακτική της τρόικας στην Ελλάδα, σε έγγραφο της προς το Ευρωκοινοβούλιο που διεξάγει Εξεταστική Επιτροπή, αναφέροντας πώς όλα έγιναν… καλά.

Σε ποιους απευθύνεται λοιπόν ο κ. Σαμαράς; Σε αυτούς που δεν αναγνωρίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα που «μαγειρεύει» ο κ. Σταικούρας και ο κ. Στουρνάρας και ζητούν να υπογράψει η Ελλάδα νέο μνημόνιο προκειμένου να δεσμεύουν ότι έχει απομείνει λέγοντας σε κάθε τόνο πώς υπάρχει χρηματοδοτικό κενό για τα επόμενα χρόνια;

Και το πιο σπουδαίο. «Θέλουμε στις Ευρωεκλογές ο λαός να μην ψηφίσει με την αίσθηση της πικρίας της κρίσης», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Αλλά πώς να ψηφίσει κ. Σαμαρά; Με την ανάπτυξη που βλέπει μόνο η κυβέρνηση και κανείς άλλος;

Χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα, δεκάδες πολίτες κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να φάνε ή να πάρουν τα φάρμακα τους και παιδιά μεταφέρονται σε Ιδρύματα γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα, σπίτια και περιουσίες χάνονται από την επιβολή φόρων και τα «κοράκια» της εφορίας και όσοι κρύβονται από πίσω περιμένουν να τα κατασχέσουν ή να τα πάρουν τζάμπα.

Αυτή είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάπτυξη και το success story του κ. Σαμαρά. Οι ευχές όμως και τα λόγια δεν τρώγονται.

Το «μαύρο» θα είναι μεγάλο για την κυβέρνηση ότι και να κάνει. Όχι μόνο πικρία, αλλά οργή νοιώθει ο ελληνικός λαός για την κυβέρνηση που τον οδήγησε στην εξαθλίωση, με απώλειες 25% για το ΑΕΠ, με το 60% ανεργία στους νέους και το βιωτικό επίπεδο να προσεγγίζει αυτό επί... Κατοχής

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts