Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στο κτήνος που ζήτησε συγγνώμη

Με την καταδίκη του Αχμέτ Βακάς σε ισόβια δεσμά έκλεισε χθες ο κύκλος της τραγωδίας που άνοιξε τον Ιούλιο του 2012 στην Πάρο με τη βάναυση κακοποίηση της δεκαπεντάχρονης, τότε, Μυρτώς Παπαδομιχελάκη. Υστερα από μια διαδικασία συγκλονιστικών αφηγήσεων και εντάσεων, που διήρκεσε σχεδόν 10 ώρες, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια στον εικοσιτριάχρονο Πακιστανό που κατέστησε πολυτραυματία και ανάπηρη την άτυχη κοπέλα (που συνεχίζει τον προσωπικό αγώνα της σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα).

Ο Βακάς μετήχθη στο δικαστικό μέγαρο υπό δρακόντεια μέτρα, νωρίς τα ξημερώματα, προκειμένου να μην έλθει αντιμέτωπος με όσους συγκεντρώθηκαν για να τον αποδοκιμάσουν. Τη διαδικασία σημάδεψε η καθηλωτική κατάθεση της μητέρας της δεκαεξάχρονης, Μαίρης Κοτρώτσου, η οποία πρώτη, στις 23 Ιουλίου 2012, αντίκρισε αιμόφυρτο το κορίτσι. Οπως εξήγησε, είχε αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις του άγνωστου τότε Πακιστανού στην παραλία της Χρυσής Ακτής και ζήτησε από την κόρη της να μην απομακρυνθεί. Η Μυρτώ ωστόσο, σύμφωνα με τη μητέρα, πήγε προς τα βράχια ακούγοντας μουσική με τα ακουστικά της και σε ανύποπτο χρόνο εξαφανίστηκε, ενώ και το κινητό της απενεργοποιήθηκε. Μαζί με τη μεγάλη κόρη της η κυρία Κοτρώτσου άρχισε να την αναζητεί και λίγο αργότερα την εντόπισαν.

«Εβλεπα παντού αίμα, το μάτι της ήταν κλειστό, το πρόσωπό της πρησμένο και μελανιασμένο. Δεν την αναγνώρισε ούτε η αδερφή της» τόνισε η κυρία Κοτρώτσου, προσθέτοντας με δάκρυα στα μάτια: «Οταν έφτασα στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό!» Κρίσιμη καμπή στη δίκη ήταν και η στιγμή της οπτικής επαφής που είχαν η μητέρα με τον Βακάς, τον οποίο επιχείρησε να προσεγγίσει απειλητικά, όμως τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί. 

Ο εικοσιτριάχρονος δράστης -και όχι ανήλικος, όπως ο ίδιος δήλωνε- επιχείρησε να ελαφρύνει τη θέση του ζητώντας, «χίλιες φορές συγγνώμη. Δεν ήξερα τι έκανα». Ο δράστης ομολόγησε με λεπτομέρεια κάθε πράξη που του απέδιδε το κατηγορητήριο. Μεταξύ αυτών, η ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα (σ.σ. άρπαξε το φορητό ηχοσύστημά της), ο βιασμός («με το ζόρι τη βίασα») και η απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη μεγάλη πέτρα, με την οποία της διέλυσε το κρανίο, όταν η κοπέλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
dimokratianews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts