Τα ψάρια στην Φουκουσίμα είναι ακόμη ραδιενεργά.

Πόσο ραδιενεργή είναι η μόλυνση που έχει διαπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια μετά το περιστατικό στο ιαπωνικό πυρηνικού σταθμό στην «Φουκουσίμα-1"; Είναι περισσότερο από αρκετό.

Τα ψάρια που αλιεύονται στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού, τα έχουν ανιχνεύσει στο επίπεδο του ραδιενεργού καισίου που είναι 124 φορές μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη!!! Ένα ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι έδειξε πρόσφατα ένα γιγάντιο καλαμάρι το οποίο πιάστηκε από ένα ντόπιο ψαρά .Το κοινό δεν είχε ακόμη εντυπωσιαστεί το οποίο η ραδιενέργια προκάλεσε ένα «μεταλλαγμένο ψάρι στην Φουκουσίμα," όπως ήταν το παρατσούκλι, ότι η εφημερίδα «Asahi» προσέφερε μια νέα ταινία τρόμου, με τη μορφή μιας επικίνδυνης ψαριάς για το εθνικό πιάτο: της μαύρης θάλασσας.

Αποδεικνύεται, επομένως, ότι το επίπεδο της ρύπανσης είναι απλά τερατώδης. Ωστόσο σε δύο άλλα ψάρια της ομάδας αυτής, το επίπεδο των επικίνδυνων ουσιών ήταν μεγαλύτερη, αντίστοιχα, απο 4 και 2 φορές μεγαλύτερη, ενώ τα άλλα ήταν όλα εντός φυσιολογικών ορίων. Τα δείγματα συλλέχθηκαν στο Ινστιτούτο Αλιευτικής του (Οργανισμού Αλιευτικής Έρευνας), στο δέλτα του ποταμού, 40 χλμ. νότια από το δύσμοιρο το τρένο. Αυτό είναι μέρος μιας μεγαλύτερης μελέτης, η οποία θα καθορίσει τα επίπεδα των επικίνδυνων ουσιών από την Φουκουσίμα, στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.

Η Ραδιενεργή μόλυνση των τροφίμων συσσωρεύεται στο ανθρώπινο σώμα και προκαλεί ασθένειες που τον σκοτώνουν σιγά-σιγά. Από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, υπήρξε διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη θάλασσα. Αρχικά, η ακτινοβολία είναι κορεσμέμη απο τον πρώτο κρίκο στην τροφική αλυσίδα: του απλού υδρόβιου οργανισμού και των φυτών.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Φυσικών Πόρων, της Περιβάλλοντος και Οικολογίας, Maksim Šingarkin, είπε: Από τις δεκάδες των αλγών κυττάρων που συντίθεται, μιλώντας σχετικά, με ένα κύτταρο του μαλάκιου. Αλλά και μια δωδεκάδα κύτταρα μαλακίων κορεσμένον με ακτινοβολία από φύκια, μετασχηματίζονται εντός του κυττάρου ενός ψαριού. Ένα άτομο που καταναλώνει αυτό το ψάρι καταναλώνει επίσης και τη ραδιενέργεια που συγκεντρώνονται σε τόνους νερού. Δηλαδή, όταν η συγκέντρωση των ρύπων κινείται κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας, και αυτό το αυξάνει.

Οι νομοί έχουν απαγορεύσει την αλιεία κυπρίνος, και την πώληση της στην αγορά στα ανοικτά των ακτών της Miyagi της Fukushima. Αλλά το παραδοσιακό ιαπωνικό τρόφιμο δεν μπορεί να αλλάξει. Θέλουν να το τρώνε το αγαπημένο τους ψάρι, το οποίο τρώγεται για αιώνες. Με ορισμένα μηνύματα, όπως το άρθρο στην εφημερίδα «Asahi», οι αρχές έχουν προειδοποιήσει το έθνος, αλλά και τους πρόσφυγες σε απαγορεύσεις και είναι πολύ μικρή εδώ, ο εμπειρογνώμονας συνεχίζει: Οι αρχές της χώρας πρέπει να εφαρμόσουν πιο εξελιγμένες μεθόδους για να αλλάξουνε τον κόσμο με την προβολή των συμπολιτών τους, για να αποφευχθεί μια κοινωνική έκρηξη. Ως εκ τούτου, αυτό το είδος της δημοσίευσης δεν είναι τίποτα περισσότερο από ό, τι ένα κανονικό μηχανισμό ελέγχου ενός έθνους στο χείλος της καταστροφής, λόγω της ακτινοβολίας!!!

Η δημοσίευση των στοιχείων αυτών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τρία χρόνια μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα, το Τόκιο έχει ως επί το πλείστον έχει υποβαθμίσει τα δεδομένα, τα οποία, στην πραγματικότητα, είναι μακράν το χειρότερο, ο σύμβουλος προτείνει της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ως ειδικός σε θέματα οικολογίας, ο Aleksej Jablokov. Το ερώτημα είναι γιατί μόνο ένα ψάρι πάνω από σαράντα δείχνει παρόμοιες δόσεις ραδιονουκλιδίων; Από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν τους τρόπους διάδοσης της; μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχουν πολλά ψάρια με πολύ επικίνδυνα επίπεδα ρύπανσης.

Αυτό είναι το πρόβλημα, και η πηγή της μόλυνσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Αν συνεχίσουμε με αυτή τη λογική, είναι δυνατόν να σχεδιάσετε μια αρκετά ζοφερή εικόνα για τις συνέπειες της Φουκουσίμα. Σε λίγα χρόνια, ένα σημαντικό μέρος των προϊόντων στα θαλασσινά της Ιαπωνίας θα έχουν μολυνθεί από την ακτινοβολία. Οι Ραδιενεργές φάλαινες που κολυμπούν στον Ειρηνικό, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή της θαλάσσιας διατροφικής πυραμίδας. Κατά την επόμενη δεκαετία, θα πρέπει να περιμένουμε μια έκρηξη του ποσοστού των καρκίνων στην Ιαπωνία!!!
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts