Κατασκευές με Lego στους Χάρτες της Google

Οι λάτρεις των Lego μπορούν να χτίσουν εικονικά σε οποιοδήποτε μέρος της Γης ξεκινώντας από το buildwithchrome.com. Τα πασίγνωστα τουβλάκια μεταφέρθηκαν στους Χάρτες της Google και στο πρόγραμμα πλοήγησης της Google, τον Chrome.

Οι επίδοξοι χτίστες που κατέχουν ταμπλέτες Android με «υποστήριξη προηγμένων γραφικών» μπορούν να συσσωρεύουν κι εκεί τουβλάκια, συνεχίζοντας τις κατασκευές τους.

Για την μεταφορά των Lego στο Web χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία σχεδίασης τρισδιάστατων γραφικών WebGL, πρότζεκτ που ξεκίνησε πειραματικά από μια ομάδα της Google στην Αυστραλία το 2012.

Στον δικτυακό τόπο του Build with Chrome ο χρήστης μπορεί να δει άλλες κατασκευές και να συνδράμει σε αυτές που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει συνδεθεί με τον λογαριασμό του στην Google (και το Google+):

«Το Build with Chrome λειτουργεί καλύτερα με το προφίλ σας στο Google+, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τις κατασκευές σας, να τις μοιραστείτε με τους κύκλους σας, να συμμετέχετε στην κοινότητα του Build, ακόμα και να συνεχίσετε τις κατασκευές σε άλλες συσκευές.»

Στον δικτυακό τόπο των εικονικών κατασκευών Lego θα αρχίσουν σταδιακά να εμφανίζονται κατασκευές 2D, χαρακτήρες Lego, κτίρια και οχήματα Lego.

Πηγή: techin.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts