Θαυμάστε Αντιπρόεδρο της Βουλής και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ελλάδος,ο Σκοπιανός ήρθε και μας πρόσβαλε μέσα στο σπίτι μας ενώ αυτοί σφύριζαν αδιάφορα.


Μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλεί η απαθής στάση του Αντιπροέδρου της Βουλής
Γιάννη Τραγάκη και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι επέτρεψαν -χωρίς καν να τον διορθώσουν- στον Σκοπιανό βουλευτή Χαϊρούλα Μισίνι να προβεί σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση αποκαλώντας τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Ολα συνέβησαν κατά τη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας. Παρόντων των κυρίων Τραγάκη, ο οποίος προήδρευε, και Βενιζέλου, ο οποίος ανέλυε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο εκπρόσωπος του σκοπιανού Κοινοβουλίου Χαϊρούλα Μισίνι ζήτησε τον λόγο και απευθυνόμενος στον Ελληνα ΥΠΕΞ αναφέρθηκε δύο φορές σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ευχόμενος η Ελλάδα να στηρίξει την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ε.Ε.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε πως είτε ο προεδρεύων Γ. Τραγάκης είτε ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος θα αντιδρούσαν διακόπτοντας τον Σκοπιανό βουλευτή -πόσω μάλλον όταν όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον περίπου 120 ξένων προσκεκλημένων από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια-, και οι δύο σιώπησαν αφήνοντάς τον να λέει τα δικά του. Ακόμα και η διερμηνέας της Βουλής, ακούγοντας τον Σκοπιανό βουλευτή να αναφέρεται σε «δημοκρατία της Μακεδονίας», δίστασε να το μεταφράσει τραυλίζοντας, ωστόσο αυτή ήταν και η μόνη ελληνική αντίδραση.

Λίγο αργότερα τον λόγο έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων απέφυγε κάθε σχολιασμό των λεγομένων τού Σκοπιανού βουλευτή, περιοριζόμενος σε μια γενικόλογη απάντηση: «Εμείς θέλουμε να εκπληρούνται τα γενικά κριτήρια και να φτάσουμε σε μία συμφωνημένη λύση σχετικά με το όνομα, όμως κάποιος δεν θέλει στα Σκόπια και αυτό πρέπει να το δείτε εσείς εσωτερικά» είπε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι το θέμα της ονομασίας δεν είναι το μόνο εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Τα όσα έγιναν στην αίθουσα Γερουσίας σχολίασε και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Βασίλης Καπερνάρος, κάνοντας λόγο για θορυβώδη αλαλία και προκλητική απάθεια Τραγάκη-Βενιζέλου. «Θαυμάστε Αντιπρόεδρο της Βουλής και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ελλάδος!» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, πάντως, υποστήριζαν ότι εσκεμμένα οι κύριοι Τραγάκης και Βενιζέλος δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του Σκοπιανού βουλευτή ώστε να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, καθώς έτσι η πλευρά των Σκοπίων θα πετύχαινε τον στόχο της να προκαλέσει θόρυβο.
Γιώργος Λυκουρέτζος
dimokratianews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts