Ουρανοξύστης κατέρρευσε σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα! (βίντεο)

Σε μία ελεγχόμενη έκρηξη ο ουρανοξύστης των 116 μέτρων ( 380 πόδια) ισοπεδώθηκε σε 10 δευτερόλεπτα
σε μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών ελεγχόμενες εκρήξεις.

Χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το πρωί για να παρακολουθήσουν την κατεδάφιση του πρώην πανεπιστημίου στο κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας .

Περίπου 950 κιλά εκρηκτικών εισήχθησαν σε 1.500 οπές στον 50.000 τόνων ουρανοξύστη προκειμένου να καταστρέψουν το ψηλότερο όλων των εποχών στην Ευρώπη κτίριο που κατεδαφίζεται από έκρηξη.

Σε μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη , ο πύργος , που χτίστηκε το 1972 , εξαφανίστηκε σε ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης.

Εμπόδια έως 6 μέτρα ύψος χτίστηκαν σε κάποια απόσταση από τον πύργο για να εμποδιστεί τυχόν ζημιά στα κοντινά κτίρια . Επίσης , οι μηχανικοί ανατίναξαν δοχεία με νερό μαζί με το κτίριο για να μειώσουν την ποσότητα της σκόνης που παράγεται από την έκρηξη .

Μια ζώνη αποκλεισμού 250 μέτρων συστάθηκε γύρω από τον ουρανοξύστη πριν την ανατίναξη και μερικοί γύρω δρόμους ήταν κλειστοί.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε άλλα κτίρια.

Η AFE Πύργος χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τις εγκαταστάσεις του τμήματος των κοινωνικών επιστημών και της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Johann Wolfgang Goethe μέχρι πέρυσι , που μετακινήθηκαν σε μια νέα πανεπιστημιούπολη . Αρχικά , είχε προγραμματιστεί για την κατεδάφιση του ουρανοξύστη σταδιακά, αλλά μετά από παράπονα από τους ντόπιους για πολύχρονες και θορυβώδεις εργασίες , οι αρχές αποφάσισαν να το ανατινάξουν με εκρηκτικά .

Δύο νέοι πύργοι γραφείων θα κατασκευαστούν στην περιοχή.


kalikantzaros.net

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts