Τι ζητούν οι Ελληνες (αστοί και πατριώτες) από την κυβέρνηση

Συνήθως τα Μέσα τα τελευταία χρόνια,
και ειδικώς οι εφημερίδες, ασκούν κριτική κατά το δοκούν και υποστηρίζουν κόμματα ή πρόσωπα που πολλές φορές αγνοούν την κοινωνία. Σπανίως προτείνουν και ακόμα πιο σπάνια λειτουργούν ως μια από τις ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας του κοινού συμφέροντος.

Καλό θα είναι να θυμηθούμε ξανά τι θα ήθελαν οι Ελληνες αστοί και πατριώτες από τη σημερινή κυβέρνηση που κυρίως τους εκφράζει - ή θα έπρεπε να τους εκφράζει.Στηρίζεται σε απλές, τόσο γνωστές αλλά τόσο «ξεχασμένες» έννοιες-αξίες. Δικαιοσύνη, Ευνομία, Αξιοκρατία, Ισονομία, Εθνική και Εντιμη Διακυβέρνηση.

Με λίγα λόγια:

-Να προχωρήσει στην -πραγματική αυτή τη φορά- επανίδρυση του κράτους.Μόνο έτσι θα φανούν τόσο οι αδυναμίες όσο και το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό του περίφημου Ελληνικού Δημοσίου. Και όχι να στηρίζεται στις άναρθρες κραυγές μικρόνοων πολιτικών, οι οποίοι, δήθεν, εξαγγέλλουν τη μείωση του κράτους αλλά στην ουσία ρίχνουν νερό στον μύλο των πιο φανατικών ρουσφετο-κρατιστών.

-Να στηρίξει τον Ελληνα επιχειρηματία. Πρώτον, αφαιρώντας του τα κάθε είδους εμπόδια που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Δεύτερον, επιδοτώντας τον, ουσιαστικά, να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει νέες θέσεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ εργασίας, που είναι και το τελικό ζητούμενο. Τρίτον, σπάζοντας τα κάθε είδους ιδιωτικά μονοπώλια που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες, με τη βοήθεια ή έστω την ανοχή του κράτους. Τέταρτον, δημιουργώντας ένα δίκαιο, σαφώς ελαφρύτερο αλλά σίγουρα αυστηρό φορολογικό σύστημα, το οποίο και θα διατηρήσει για τουλάχιστον μία δεκαετία ΧΩΡΙΣ αλλαγές και παραθυράκια. Πέμπτον, απαλλάσσοντάς τον από άδικες, επαχθείς και τελικά αναίτιες εισφορές, που τελικά ούτε στον εργαζόμενο είναι χρήσιμες ούτε τον εργοδότη βοηθούν στο να είναι συνεπής στη λειτουργία του.

-Να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό, αξιοκρατικό, ΕΛΛΗΝΙΚΟ σύστημα Παιδείας. Ενα σύστημα που θα μείνει σταθερό για δεκαετίες, που θα στηρίζεται στην υπηρέτηση των Αξιών χάρη στις οποίες επιβίωσε ο Ελληνισμός επί τόσους αιώνες. Τα αποτελέσματα δεν θα φανούν άμεσα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν διαρκεί μια τετραετία...

-Να επιδιώξει να αφυπνίσει όλα εκείνα τα φωτεινά μυαλά, εδώ και σε όλη την υφήλιο, τα οποία θα δομήσουν ξανά τον πολιτισμό. Τον Πολιτισμό που, αν και ζούμε στην κοιτίδα του, τόσο έχουμε συκοφαντήσει.

-Να τιμήσει τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα τη σημαντική συμβολή τους στην αναβίωση της Πατρίδας μας. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου ο Πολίτης, ιδιώτης ή επιχειρηματίας, νιώθει ότι θα μπορεί να βρει το δίκιο του σωστά και, κυρίως, σύντομα αποτελεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ παράγοντα σωτηρίας και επαναλειτουργίας της χώρας μας.

-Να επανατοποθετήσει στη θέση που τους αξίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Οχι όμως άκριτα και ρουσφετολογικά. Να επαναφέρει την αξιοκρατία στις κρίσεις, να τους δώσει ξανά τη χαμένη αξιοπρέπεια, να θυμίσει ξανά σε όλους ότι η ένταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι απλώς μια διέξοδος επαγγελματικού προσανατολισμού...Και βέβαια, πάνω και πριν απ' όλα, να μας πείσει όλους ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ της στόχος είναι η επανατοποθέτηση της Ελλάδας στον χάρτη των Μεγάλων Κρατών και η ανάκτηση για τους Ελληνες της απολεσθείσας Υπερηφάνιας και της χαμένης Αξιοπρέπειάς τους!
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts