Χιλιάδες απολύσεις επί θύραις: Τις φυλάνε για μετά τις εκλογές

Η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς εκλογών
και έτσι φροντίζει το επικοινωνιακό της προφίλ, λέγοντας ψέμματα και μοιράζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ελλείμματα για «πρωτογενή πλεονάσματα». Όμως πίσω από τον αχό της προεκλογικής εκστρατείας υπάρχει μία φριχτή πραγματικότητα που ουδείς γίνεται να διαψεύσει. Είτε μιλήσουμε για την ανεργία, που όπως είδαμε, ανήλθε στο 28%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είτε μιλήσουμε για την ανεργία που θα έρθει στο μέλλον, τα δεδομένα είναι πολύ μακριά από την κυβερνητική προπαγάνδα και πολύ απελπιστικά.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην καθεστωτική εφημερίδα «Το Βήμα» ότι επί θύραις βρίσκονται χιλιάδες απολύσεις και εντάξεις σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα έχουμε 11.000 απολύσεις για το 2014 με βάση τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την τρόικα και στους 12.500 «διαθέσιμους» ως τον Μάρτιο - κυρίως από τον χώρο της Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και από τους ΟΤΑ. Καταργούνται 23 φορείς του Δημοσίου και στην έξοδο οδηγούνται περίπου 200 υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) στα οποία μπαίνει λουκέτο.  
Αυτό, σύμφωνα με την επικοινωνιακή πολιτική της συγκυβέρνησης του μνημονίου, είναι βεβαίως ανεπίτρεπτο και έτσι σχεδιάζουν να δρομολογήσουν τις απολύσεις μετά τις εκλογές, όταν πλέον ο κόσμος δεν θα μπορεί να τους «επιβραβεύσει». Διαβάζουμε στο «Βήμα»: «Είναι αξιοσημείωτο ότι διαχέονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι λόγω ευρωεκλογών και δημοτικών μπορεί να μην κινηθεί άμεσα η διαδικασία για απόλυση όσων λήξει το όριο διαθεσιμότητας. Εν όψει εκλογών η κυβέρνηση μπορεί να εμφανίζεται πιο... υπομονετική όσον αφορά το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την κινητικότητα (είτε εθελοντική είτε υποχρεωτική) που προωθεί στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.».
Ας ψηφίσει, λοιπόν, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα με βάση όχι όσα τις τάζει η «υποβρύχια» Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, αλλά με βάση αυτά που θα έρθουν αμέσως μετά τις εκλογές. Δεν θα είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που τα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης θα ψεύδονται αναίσχυντα και ασύστολα. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts