Γουρούνι βάρους ενός τόνου νικητής βάρβαρου διαγωνισμού (εικόνες)

Ένα γουρούνι που ζύγιζε σχεδόν ένα τόνο σφαγιάστηκε δημόσια την Τρίτη στην Ταϊβάν, στο πλαίσιο ενός βάρβαρου διαγωνισμού.


Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο στον ναό Sanhsia Tzushih Temple στην πόλη της Νέας Ταϊπέι και νικητής είναι ο ιδιοκτήτης του βαρύτερου ζώου.

Οι αγρότες που συμμετέχουν ταΐζουν τα ζώα χωρίς την θέλησή τους σε τέτοιο βαθμό που το βάρος τους πλησιάζει τον ένα τόνο.

Ο φετινός «νικητής» του διαγωνισμού ζύγιζε 936 κιλά. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, όλα τα γουρούνια θυσιάζονται στους θεούς, μια τελετή που προσελκύει πλήθος κόσμου.

Οι υπεύθυνοι του ναού επιβραβεύουν τον ιδιοκτήτη του ζώου για το «επίτευγμά» του με ένα χρυσό βραβείο.

Η παράδοση είναι πάρα πολύ παλιά, όμως τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων που ζητούν τον τερματισμό της, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για μια βάρβαρη πρακτική.

Όπως υποστηρίζουν, τα άτυχα γουρούνια ζουν σε μικροσκοπικά κλουβιά και οι ιδιοκτήτες τους τα χτυπούν για να συνεχίσουν να τρώνε.

Οι υπεύθυνοι του ναού παλαιότερα είχαν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να καταργήσουν τον διαγωνισμό ως το 2017, ωστόσο φέτος περιορίστηκαν στο να δηλώσουν ότι θα σταματήσουν να χορηγούν χρυσό βραβείοστον νικητή.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts