Νέα σελίδα για την Ουκρανία -Το δεξί χέρι της Τιμοσένκο προσωρινός πρόεδρος της χώρας

Νέο πρόεδρο, έστω και προσωρινό,
έχει η Ουκρανία. Μετά από την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, το κοινοβούλιο ανέθεσε στα χέρια του στενότερου συνεργάτη της Γιούλια Τιμοσένκο τα ηνία της χώρας.

Ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, που μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε εκλεγεί πρόεδρος του Κοινοβουλίου, αυτή τη φορά ανέλαβε χρέη προσωρινού προέδρου έπειτα από ψηφοφορία. Το δεξί χέρι της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, η οποία αποφυλακίστηκε το Σάββατο, θα αναλάβει να οδηγήσει την Ουκρανία στις πρόωρες προεδρικές εκλογές, στις 25 Μαΐου.

Ο 49χρονος κατάγεται από το Ντνιπροπετρόβσκ, όπως και η Τιμοσένκο, και είναι αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα». Υπηρέτησε ως επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004- 2005.

Οσο για τον Γιανουκόβιτς, τα ίχνη του παραμένουν εξαφανισμένα, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαφύγει στη Ρωσία. Την ίδια ώρα, έχει δοθεί εντολή για σύλληψη του πρώην υπουργού Εσωτερικών και του πρώην εισαγγελέα, καθώς γίνεται έρευνα για εγκλήματα κατά του ουκρανικού λαού.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts