Eurostat: «Η κυβέρνηση δουλεύει τον κοσμάκη με το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα»

Επικών διαστάσεων καταστροφή υπέστη η κυβερνητική ψευδολογία περί δήθεν ύπαρξης πρωτογενούς πλεονάσματος,
πάνω στην οποία έχει στηρίξει όλες της τις ελπίδες η συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά. 

Μήνες τώρα παρά τις συνεχόμενες διαψεύσεις οι κυβερνώντες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Έλληνες ότι δήθεν η «ανάπτυξη έρχεται» και ότι δήθεν υπάρχει «πρωτογενές πλεόνασμα». Βεβαίως ούτε ανάπτυξη μπορεί να βγει από τις υφεσιακές μνημονιακές πολιτικές, ούτε δύναται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, μέσα από λογιστικά τρικ. Είναι αντιληπτή, βέβαια, η εμμονή της κυβέρνησης να εμφανίσει αυτά τα ψεύδη, αφού δεν έχει άλλα επιχειρήματα εν όψει των εκλογών, όμως η οικονομία δεν μπορεί να γνωρίσει ανάκαμψη, μόνο επειδή ο Σαμαράς κλαίει και οδύρεται που θα χάσει την πρωθυπουργία.

Ο επικεφαλής της Eurostat, λοιπόν, χαρακτήρισε τα στοιχεία που προβάλλονται, όπως και τον τρόπο υπολογισμού τους, ως ψεύτικα με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Προφανώς, αυτό που λέει ο Ραντερμάχερ είναι ίδιο με αυτά που είχε πει με πιο ήπιο τρόπο η Τράπεζατης Ελλάδος, καταδεικνύοντας τα λογιστικά τρικ στα οποία επιδίδονται οι απατεώνες του ΥΠΟΙΚ. Θυμίζουμε ότι ο τρόπος που υπολογίζει τα οικονομικά στοιχεία το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να κάνει λόγο για «πρωτογενή πλεονάσματα», δεν υπολογίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπολογίζει ανείσπρακτα έσοδα.

Ο επικεφαλής της Eurostat δεν έμεινε μόνο στην κατάδειξη των λογιστικών τρικ και των πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από τα χαλκευμένα στοιχεία και την κυβερνητική προπαγάνδα. Προειδοποίησε κιόλας με σαφήνεια τους κυβερνώντες λέγοντας: «Δεν είμαστε απλώς ένας καλόπιστος και ευγενικός θεσμός, από το 2010 διαθέτουμε σημαντικές δυνατότητες ελέγχου και κυρώσεων». 

Τόνισαν δε ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν πρόκειται να υπάρξει τίποτε πέρα από εικασίες και ότι τότε θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν συμμερίζονται, φαίνεται, οι επίσημοι θεσμοί την βιασύνη Σαμαρά για προπαγάνδα μέσω των φυλλάδων της διαπλοκής. 



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts