Μεγάλη αλυσίδα ζητά 1 μισθό από τους εργαζόμενους για να τα… βγάλει πέρα

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί η κίνηση της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών «Ηλεκτρονική Αθηνών ΑΕΕ»
να ζητήσει από τους εργζαόμενους να «συνεισφέρουν» οικονομικά προκειμένου να ανακάμψει οικονομικά στο πλαίσιο της συζήτησης με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση της.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προτείνει και τρόπους καταβολής της «προσφοράς», οι οποίοι είναι οι εξής: το 1/4 του μισθού Απριλίου 2014, το 1/4 του μισθού Ιουλίου 2014 ή το 1/2 του μισθού Δεκεμβρίου 2014, εφόσον οριστικοποιηθεί η καταβολή του τον Σεπτέμβριο 2014, συνεκτιμώντας την οικονομική κατάσταση της εταιρίας εκείνη την περίοδο.

Όσοι εργαζόμενοι συμφωνούν, καλούνται να υπογράψουν το σχετικό έντυπο.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, από την πλευρά του, συστήνει στους εργαζόμενους να «μην υπογράψουν τη θανατική καταδίκη τους» και να «μην υποκύψουν στο φόβο, τη μοιρολατρία, την ανασφάλεια και την τρομοκρατία της εργοδοσίας».

«Κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο κάνουν ρεσάλτο για να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους» τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

«Η πρόσκληση της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», στην ουσία εκβιασμός με την απειλή της απόλυσης, στους εργαζόμενούς της, να χαρίσουν μέρος των μισθών τους στην επιχείρηση, είναι το αποκορύφωμα του αντεργατικού εργοδοτικού κατήφορου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Στρατούλης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts