Σύνταξη 360 ευρώ απο το 2015 - Αυτή είναι η ανάπτυξη του Α.Σαμαρά

Aπό το επόμενο έτος έρχεται σύνταξη 360 ευρώ,
αφού αυτή θα μπορεί να εγγυάται το κράτος μειώνοντας τη χρηματοδότηση κατά 1,7 δις ευρώ. Από εκεί και πέρα το Ασφαλιστικό Ταμείο, ανάλογα με τα αποθεματικά του θα δίδει ότι, όταν και εφόσον μπορεί κάτι παραπάνω.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς και θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό που το κλίμα… αλλάζει. Σαφώς και αλλάζει αλλά προς το χειρότερο. Ο πάτος δεν έχει έρθει ακόμη.

Το θέμα των συντάξεων παραμένει στην πρώτη γραμμή. Τα Ταμεία είναι σχεδόν στο σύνολό τους προ ενός κραχ. Οι εισφορές μειώνονται και η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. Κάπως έτσι το ασφαλιστικό έρχεται και επανέρχεται.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο τα κλιμάκια της τρόικας έριξαν στο τραπέζι το μοντέλο του συνταξιοδοτικού συστήματος της Αυστραλίας που προβλέπει αυξομειώσεις στις συντάξεις ανάλογα με το προφίλ του κάθε ασφαλισμένου.

Ένας ασφαλισμένος με ιδιόκτητο σπίτι, εξοχικό ή ακόμη ακίνητο από το οποίο εισπράττει ενοίκια στην Αυστραλία εισπράττει μικρότερη σύνταξη από έναν πολίτη χωρίς ιδιόκτητο ακίνητο. Αναλόγως αυξομειώνεται η σύνταξη και εάν ο ασφαλισμένος έχει παιδιά ή όχι, εάν έχει κάποιο άλλο εισόδημα εκτός της σύνταξης κλπ
Στην Ελλάδα το υπουργείο επιμένει, δεν υπάρχει, λένε, επίσημη πρόταση από την τρόικα προς τον υπουργό, όμως το θέμα τέθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Προς το παρόν το κράτος εγγυάται τα 360 ευρώ και από 'κει και πέρα η σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης αλλά και τις κρατήσεις που έγιναν σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

Κάποιοι λένε ότι ήδη το ... πρώτο βήμα προς το μοντέλο της Αυστραλίας έγινε...
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts