Τι συμβαίνει στο σώμα κάποιου που ταξιδεύει κρυμμένος στους τροχούς αεροπλάνου;;;

Αυτή την περιπέτεια θα τη διηγείται για χρόνια ο 16χρονος.
Κατάφερε να επιζήσει, ταξιδεύοντας ως λαθρεπιβάτης κρυμμένος στους τροχούς αεροπλάνου, σε πτήση από την Καλιφόρνια ως τη Χαβάη. Κάθε φορά που εξιστορεί το κατόρθωμά του, όμως, ο νεαρός θα πρέπει να ευχαριστεί την τύχη του. Γιατί ένα τέτοιο ταξίδι συνήθως αποβαίνει μοιραίο. 

Ο 16χρονος φυγάς που έκανε αυτό το περίεργο ταξίδι είναι ένας από τους 96 που έχουν κρυφτεί στους τροχούς αεροπλάνων κατά τη διάρκεια πτήσης, από το 1947 έως το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Πολιτικής Αεροναυπηγικής Ιατρικής των ΗΠΑ. Από αυτούς, οι 23 έχουν επιζήσει. 

Τι συμβαίνει, όμως, στο σώμα κατά τη διάρκεια αυτής της επικίνδυνης περιπέτειας; 

Ο συγκεκριμένος νεαρός έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης πέντε ωρών πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε υψόμετρο 38.000 ποδιών (11.600 μ.). Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Οπως αναφέρει το BBC, είναι ένα από τα συμπτώματα εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου προς τον εγκέφαλο. 

Ενα άλλο σοβαρό πρόβλημα γι' αυτού του τύπου τους λαθρεπιβάτες είναι οι πολικές θερμοκρασίες, που φτάνουν έως και τους -62 βαθμούς Κελσίου. Σε τέτοιες καταστάσεις, η καρδιά δεν αντλεί τόσο αίμα όσο συνήθως και αυτό πηγαίνει στον εγκέφαλο. Σε κάποιο σημείο, οι άνθρωποι που βιώνουν αυτές τις συνθήκες μπαίνουν σε κατάσταση ποικιλοθερμίας, η οποία μοιάζει με τη χειμερία νάρκη, όταν ο οργανισμός χρειάζεται λιγότερο οξυγόνο από ό,τι συνήθως. Παράλληλα οι σφυγμοί και ο ρυθμός της αναπνοής πέφτουν αισθητά. 

Πέρα από όλα αυτά, οι... επιβάτες των τροχών των αεροπλάνων μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την αποσυμπίεση, εξαιτίας της απότομης πτώσης της ατμοσφαιρικής πίεσης. Οι νεαρότεροι και πιο αδύνατοι έχουν περισσότερες ελπίδες να επιβιώσουν σε τέτοιες καταστάσεις, σε σύγκριση με μεγαλύτερους που ζυγίζουν περισσότερα κιλά. Ακόμη, όμως, κι αν επιζήσουν από όλα αυτά, το τελικό στάδιο αποδεικνύεται συχνά το πιο μοιραίο για όσους έχουν τολμήσει αυτό το ταξίδι. Πολλοί σκοτώθηκαν όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι τροχοί του αεροσκάφους πριν από την προσγείωση.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts