Εκδίδουν ομόλογα με ενέχυρο τα κόλυβά μας.

Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατηθεί στην εξουσία,
την εξώθησαν μαζί με τις μεθοδεύσεις της Γερμανίας και των λοιπών ξένων δυνάμεων κατοχής, να δημιουργήσει επικοινωνιακά τρυκ με την έξοδο της χώρας στις αγορές, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.


Ο Σαμαράς και ο άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης, όπως είχε χαρακτηρίσει προ καιρού τον πολύ καλό του συνέταιρο,  Ευάγγελο Βενιζέλο, επιχαίρουν για την... πολύ μεγάλη επιτυχία «ανάκαμψης» της Ελληνικής οικονομίας, μετά από 4 χρόνια αιματηρών θυσιών του Ελληνικού λαού!

«Πλανώνται πλάνην οικτράν» όμως αν νομίζουν πως με τέτοια κολπάκια θα περάσει το τεράστιο ψέμα τους απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας, με τις πλάτες των εντολοδόχων τους.

«Πλανώνται πλάνην οικτράν» όμως αν θεωρήσουν πως η στάχτη στα μάτια που επιχειρούν να ρίξουν και πάλι στα μάτια του κόσμου, πως θα έχει αποτέλεσμα. Η στάχτη τους δεν φτουράει πλέον. 

Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε λοιπόν σήμερα (9/08) ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες πως είναι έτοιμη να εκδώσει ομόλογα πενταετούς διάρκειας «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ, υπό το αγγλικό δίκαιο.

Σε αυτό το... τελευταίο δεν στάθηκε όμως κανείς, για τον απλούστατο λόγο πως δεν... συμφέρει.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί αγγλικό δίκαιο το οποίο ψηφίστηκε πριν από περίπου 3 χρόνια υπό τς ευλογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, αφορά, πιο απλά, την αλλαγή στο καθεστώς του τρόπου αποπληρωμής για τους οφειλέτες. Ακόμη πιο απλά, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, αυτός που οφείλει και δεν δύναται να πληρώσει, χάνει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει με άμεση κατάσχεση,  έχοντας τη... δυνατότητα να προσφύγει μόνο σε δικαστήριο χώρας που διέπεται από αγγλικό δίκαιο. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δικαιωθεί!!!
      
Αυτά τα ολίγα, για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να μην μένουν εντυπώσεις που προκαλούν αδικαιολόγητους ενθουσιασμούς και δημιουργούν φρούδες ελπίδες, για ένα καλύτερο μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Υ.Γ.: Μας ετοιμάζουν νέα κόλυβα...
eleftherologion

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts