UCAV πετάει σε σχηματισμό με ένα μαχητικό και ένα πολιτικό αεροσκάφος.

Σε μια κίνηση υψηλής συμβολικής σημασίας
που διαφημίζει τα επιτεύγματα της γαλλικής αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, η γαλλική εταιρία Dassault Aviation οργάνωσε πτήση σε σχηματισμό των τριών επιτευγμάτων της, του μαχητικού τέταρτης γενιάς Rafale και του αεροσκάφους Falcon 7X που θεωρείται εκ των κορυφαίων στον τομέα των αποκαλούμενων «business jet», με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης (UCAV) τύπου nEuron.

Η πτήση έγινε στις 20 Μαρτίου και πέραν των συμβολισμών, ήταν μια άκρως απαιτητική στην οργάνωσή της πρωτοβουλία, να συντονιστούν αεροσκάφη με τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά να μπορέσουν να πετάξουν σε σχηματισμό, το ένα δίπλα στο άλλο. Ήταν η πρώτη φορά που ένα UCAV πέταξε σε σχηματισμό με ένα μαχητικό και ένα πολιτικό αεροσκάφος. Η επιχείρηση διήρκεσε μία ώρα και 50 λεπτά και ο σχηματισμός κινήθηκε στον χώρο της Μεσογείου.

Προφανώς, το δυσκολότερο μέρος της επιχείρησης ήταν ο χειρισμός του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, υπό την έννοια της αποφυγής «ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής» (EMI: electromagnetic interference) με τα άλλα δυο σεροσκάφη, έτσι ώστε ο σταθμός εδάφους να μπορεί να το χειρίζεται χωρίς πρόβλημα. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν άλλα δύο μαχητικά, στα οποία επέβαιναν δύο φωτογράφοι που απαθανάτισαν όσα συνέβησαν. Ο Katsuhiko Tokunaga και ο Anthony Pecchi.

defence-point

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts