USS Zumwalt: Το αμερικανικό Ναυτικό ονόμασε επίσημα το stealth αντιτορπιλικό των 7 δισ. $

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ονόμασε επίσημα σήμερα το σκάφος USS Zumwalt,
ένα stealth αντιτορπιλικό αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φιλοξενεί μια απίστευτη σειρά από δυνατότητες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο πλοίο του  Ναυτικού

Ναυπηγημένο από την General Dynamics , το  Zumwalt DDG - 1000 πρόκειται να αποτελέσει το πλέον φονικό σκάφος του Ναυτικού των ΗΠΑ αντικαθιστώντας τα παλαιότερα σκάφη κλάσης Spruance τάξη που έχουν ήδη παροπλιστεί - με την ενσωματωμένη τεχνολογία που διαθέτει για την καταστροφή εχθρικών υποβρυχίων, καταστροφή στόχων στις ακτές χρησιμοποιώντας πύραυλους επιφανείας-εδάφους  ενώ πρόκειται σύντομα να εξοπλιστεί με Η.Μ πυροβόλο νέας τεχνολογίας μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές του όπλου.

«Το αντιτορπιλικό ενσωματώνει τεχνολογίες που θα αναμένεται να υιοθετηθούν σε όλες τις μελλοντικές σχεδιάσεις του Στόλου, όπως είναι το «Total Ship Computing Environment» - ένα ενιαίο ασφαλές δίκτυο που ελέγχει πρακτικά τα πάντα, από τα δεδομένα του ραντάρ και των αισθητήρων μέχρι την διαχείριση των οπλών» δήλωσε εκπρόσωπος της Raytheon.

Ενώ το πλοίο διαθέτει κέντρο πληροφοριών μάχης και την κλασικού τύπου «γέφυρα» με κονσόλες τελευταίας τεχνολογίας και  εξοπλισμό επικοινωνιών , το  Zumwalt είναι μοναδική περίπτωση καθώς μέσω της ασφαλούς δικτύωσης επιτρέπει στον καπετάνιο  του πλοίου τον έλεγχο όλων αυτών των συστημάτων πρακτικά από οποιοδήποτε μέρος βρίσκεται μέσα στο πλοίο!

Το USS Zumwalt  έχει μήκος 182.9 μ. πλάτος 24,6 μ. βύθισμα 8,4 μ. και εκτόπισμα 14,564 τόνων. Η ισχύς πυρός του προέρχεται από 20 τετραπλούς κάθετους εκτοξευτές πυραύλων (σύνολο 80 θέσεις) MK 57 VLS από τους οποίους μπορούν να εκτοξευθούν μια σειρά βλημάτων όπως ESSM, Tomahawk  και Α/Υ ρουκέτες ASROC ενώ ο οπλισμός συμπληρώνεται από δύο πυροβόλα των 155 χλστ. και μελλοντικά από ισάριθμα Η/Μ πυροβόλα κινητικής ενέργειας.

Οι δοκιμές αποδοχής του στο Ναυτικό των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2014 και η αρχική  επιχειρησιακή ικανότητα εκτιμάται για το 2016.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts